Rubriky
Sport Zprávy

Děčín padl s Táborem po samostatných nájezdech

Hokejisté Děčína přivítali na svém ledě celek z jihu Čech, a to HC Tábor. Hosté sahali po vítězství, ale pouhých 9 sekund před koncem třetí třetiny dokázali Děčínští v powerplay vyrovnat a dotáhli tak utkání do prodloužení a následně pak do samostatných nájezdů.

Už ve třetí minutě se v dobré pozici ocitl Vávra, ale proti jeho střele se předvedl ukázkovým semaforem hostující brankář Klestil. V 5. minutě hráli hosté přesilovou hru, ale nebylo jim to nic platné. Do vedení totiž šli ve vlastním oslabení Děčínští. V čase 5:22 se do úniku dostal Hošek a střelou po zemi překonal Klestila – 1:0. O dvě minuty později bylo ale vyrovnáno. Mrkvička svou nenápadnou střelou prostřelil Lavingera a srovnal stav utkání – 1:1. Poté si oba celky vypracovaly spousty šancí, ale oba brankáři drželi své týmy. V 15. minutě se ve velké šanci ocitl Oliverius, ale nadvakrát Klestila nepřekonal. V 17. minutě se dokonce hosté dostali do vedení, když Klement střelou od kruhů nedal Lavingerovi šanci – 1:2. V poslední minutě prvního dějství padly ještě dvě branky, v rozmezí pouhých 13 sekund. Nejprve vyrovnal Růžek v přesilové hře – 2:2. Jenže hned po vhazování se prosadil Nedorost a vsítil tzv. „šatňáka“ – 2:3. Po první třetině se tak do kabin šlo lépe hostujícímu celku.

Na začátku druhé třetiny se do šance dostal Zika, ale Klestil byl připraven. Na druhé straně to zkoušel Mrkvička, ale ani on na Lavingera nevyzrál. Ve 27. minutě bylo opět vyrovnáno. Oliverius bleskurychle využil přesilovou hru a střelou z úhlu dokázal protlačit puk do Klestilovy branky – 3:3. Ve 32. minutě nechal Šulčík při svém výpadu do pásma Děčína vyniknout Lavingera, který mu ukázal pověstný semafor. Ve 40. minutě, tedy v samotném závěru druhé třetiny, se ve vlastním oslabení dostali do obrovské šance hosté. Lavinger vyrazil puk před najíždějícího hostujícího hráče, který přihrával svému spoluhráči a ten mohl mířit takřka do odkryté klece. Lavinger se ale včas stihl přesunout a rybičkou střelu zneškodnil.

V 53. minutě strhli vedení na svou stranu hosté střelou Mrkvičky, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:4. O čtyři minuty později bylo ale opět vyrovnáno. Kaltenböck od modré čáry vyslal prudkou střelu a vymetl tak Klestilovi všechny pavučiny v jeho síti – 4:4. Jenže radost Děčína trvala jen 32 sekund. Hosté totiž zase dokázali jít do vedení a vypadalo to, že si z ledu Děčína odvezou všechny tři body – 4:5. Jenže půl minuty před koncem třetí třetiny hráli Děčínští powerplay. A to se jim vyplatilo. Devět vteřin před vypršením hrací doby totiž Stezka přihrál na modré čáře Zikovi a ten prudkou střelou nedal Klestilovi vůbec žádnou šanci – 5:5. Puk tak skončil za zády Klestila a na ledě vypukla ohromná radost Medvědů – 5:5.

V prodloužení se ani jednomu celku nepodařilo skórovat, i když šance byly na obou stranách, a zápas tak došel do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější hosté, kteří dokázali proměnit dvě trestná střílení, naproti tomu Děčín jen jedno. Nutno ale podotknout, že po střele Růžka při nájezdu zazvonila tyč.

HC Děčín – HC Tábor 5:6 (po s.n.)

Branky a nahrávky: 6. Hošek Vojtěch (Vávra T.), 20. Růžek (Baránek), 27. Oliverius (Kaltenböck, Zika), 57. Kaltenböck (Oliverius, Vávra), 60. Zika (Oliverius, Stezka) – 8. Mrkvička (Šulčík), 17. Klement (Heřmánek), 20. Nedorost (Mrkvička, Šulčík), 53. Mrkvička (Seidl), 57. Nedorost, 65. Mrkvička

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Zámostný) – Stezka, Kaltenbock, Molnár, Hříbal, Dvořák, Nikl, Novotný – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Růžek, Baránek, Racek, Hošek, Chládek, Ticháček, Drnec, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín