Rubriky
Sport Zprávy

Z jasného vedení drama, ale s vítězným koncem pro Medvědy

Rozjetá děčínská družina se po třech zápasech představila před domácím publikem, kam dorazil jako soupeř Písek. První polovinu utkání zvládli Grizzly skvěle a díky vedení 3:0 to vypadalo na jasnou záležitost. Nicméně na konci druhé třetiny Králové zabrali a po slepených gólech vyrovnali. Nástup do poslední části však patřil Děčínu, který už si náskok pohlídal a po výhře 6:4 si připsal další tři body do tabulky.

Na první velkou příležitost si diváci museli počkat až do osmé minuty, kdy se Vladimír Brož ocitl v samostatném úniku, ale Jakuba Korytara nepřekonal. V 10. minutě obdržel pěknou nabídku na teč David Černý, jenomže brankář se proti němu vyznamenal. V čase 10:44 se Medvědi dočkali. Tomáš Nezbeda pláchl ve svém oslabení a i přesto, že byl tísněn dotírajícím obráncem, dokázal svůj nájezd zakončit gólem – 1:0. V čase 14:04 Grizzly přidali další zásah. Jan Kaltenböck vypíchl ve středním pásmu puk, čímž založil akci pro Davida Černého a ten si tváří v tvář poradil s brankářem – 2:0. V 16. minutě se dostal k odraženému kotouči Lukáš Volf, ovšem s jeho ranou si výborně poradil Michael Petrásek.

Ve 23. minutě se opět připomněl David Černý, tentokrát však jeho střela skončila na horní tyči. Ve 25. minutě mohli hosté potrestat špatnou rozehrávku Děčína, ale pokus šel jen do připraveného Petráska. V čase 27:11 využili děčínští hokejisté přesilovou hru, když nahození Adama Bartoně tečoval za záda gólmana David Tůma – 3:0. Ve 29. minutě měl obrovskou šanci Ondřej Sýkora, kterému stačilo trefit odkrytou klec, jenomže Korytar se stihl přesunout a lapačkou zmařil příležitost. To samé pak předvedl i v polovině zápasu Petrásek, jenž chytil jasný gól. Ve 35. minutě našel Tomáš Faigl zpoza branky Tomáše Nezbedu, ten ovšem brankáře nepřekonal. Hned potom se povedlo Jihočechům snížit, volný kotouč vyplaval na Jahora Hrakholski, který ho poslal pod víko – 3:1. V čase 37:33 tečoval ránu Stanislava Vajnera za Petráska opět Jahor Hrakholski a snížil – 3:2. A rázem bylo vyrovnáno, Lukáš Volf využil brejkovou situaci a střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci – 3:3.

Děčín vstoupil do poslední třetiny nejlépe, jak mohl. Rychlý protiútok zakončil po parádní kombinaci Vladimír Brož – 4:3. Další trefa Medvědů přišla za pouhou minutu. Akci Ondřeje Sýkory ještě zastavil Korytar, ale následnou dělovku Jana Zedka už ne – 5:3. V 50. minutě se snažil dostat puk za brankovou čáru Nezbeda, jenže písecký strážce svatyně mu v tom zabránil. V čase 55:42 se povedlo Písku znova zdramatizovat zápas, přesilovku využil v prostoru před brankovištěm Martin Koupal – 5:4. V 57. minutě ujeli ve dvou hráči Děčína, zakončoval Brož, nicméně hostující brankář udržel kotouč ve výstrojí. Poslední slovo měli Medvědi, kteří v čase 59:10 definitivně rozhodli o výhře. Tomáš Faigl adresoval zpětnou přihrávku na Tomáše Nezbedu, jenž prostřelil Korytara – 6:4.

HC Děčín vs. IHC Králové Písek (6:4)

Branky a asistence: 11. Nezbeda (Jursa), 15. Černý (Smola, Kaltenböck), 28. Tůma (Bartoň, Brož), 43. Brož (Faigl, Nezbeda), 44. Zedek (Sýkora, Parshakov), 60. Nezbeda (Faigl, Macek) – 36. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 38. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 39. Volf (Matiášek, Hanus), 56. Koupal (Ženíšek, Hollar)
Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec
Sestava IHC Králové Písek: Korytar (Kříž) – Radoš (A), Hanus, J. Turek, Vajner, Šilhán, Pavlát, Kurfürst – Matiášek, Volf (C), Rousek (A) – Pouzar, Koupal, Hrakholski – F. Kolář, Ženíšek, Hollar

Zdroj: HC Děčín