Rubriky
Zprávy

Cestovatelský festival SEDM DIVŮ v Krásné Lípě

Krásná Lípa, 1. 10. 2012 – Podzimní sezóna v Českém Švýcarsku je v plném proudu a v plném proudu jsou také oslavy pětiletého výročí návštěvnického centra Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě, který ožije v sobotu 20. října již čtvrtým ročníkem cestovatelského festivalu Sedm divů.

Do „hlavního města“ národního parku České Švýcarsko opět dorazí řada známých osobností, aby se s námi slovem i obrazem podělily o své zážitky a zkušenosti z cest do vzdálených končin světa. Letos to budou zejména Josef Formánek, Petr Jan Juračka nebo Leoš Šimánek – vás slovem i obrazem provedou svými zážitky z cest. Ocitnete se mimo jiné na Uralu, na ostrově duchů Siberutu i u protinožců. Dva roky prázdnin strávíte při putování napříč Asií. Jako dárek obdržíte volný vstup do expozice „České Švýcarsko – život, tajemství, inspirace“.

Dům Českého Švýcarska slaví v barvách podzimu
Kdo si chce vychutnat desítky odstínů přírody, ten by měl v tomto období zamířit právě sem. Pohledy do krajiny hrající všemi barvami jsou lákavější než kdy jindy. Stále více turistů se vydává na výlety do nejmladšího národního parku v ČR mimo letní čas. Výhodou je také menší vytíženost hlavních pamětihodností. Zejména na atraktivitě přírody postavilo České Švýcarsko svoji účast v prestižní soutěži EDEN (European Destinations of ExcelleNce). Turistická oblast byla vyhlášena evropskou excelentní destinací.

O tom, že České Švýcarsko je i v říjnu atraktivní destinací, nás přesvědčí také právě představované oslavy pětiletého výročí návštěvnického centra s jedinečnou interaktivní expozicí – Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Poprvé se jeho prostory oficiálně otevřeli veřejnosti v říjnu roku 2007 a to i za účasti nejvyšších představitelů nejen z regionu ale i prezidenta republiky Václava Klause. Od té doby navštívilo Dům Českého Švýcarska více než 160 tisíc lidí a stal se tak nejvýznamnějším informačním, návštěvnickým i vzdělávacím střediskem a to nejen pro region Českosaského Švýcarska.

Vychutnejte si podzimní České Švýcarsko, které vás potěší výhledy do krajiny hrající všemi barvami. Vydejte se na výlety za dalekými výhledy s certifikovanými průvodci, pořiďte si jedinečné snímky krajiny na podzimních fotoworkshopech pod dohledem renomovaných fotografů, na festivalu Sedm divů se zase spolu se známými cestovateli vypravte do vzdálených koutů celého světa a v případě deštivého počasí se můžete třeba i proletět balónem nad krajinou národního v expozici v Domě českého Švýcarska.
Podzim v tomto regionu má stále co nabídnout.

www.sedm-divu.cz
20. 10. Cestovatelský festival Sedm divů v Krásné Lípě

Fotografické workshopy v Českém Švýcarsku: www.ceskesvycarsko.cz/fotoworkshop/
12. – 14. 10. Tajemná Pravčická brána s Václavem Sojkou
19. – 21. 10. Podzim Národních parků České a Saské Švýcarsko

Zdroj: České Švýcarsko o.p.s.