Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly doma poprvé padli, těsně nestačili na Vrchlabí

Odveta s Vrchlabím v rámci přípravy skončila pro děčínské hokejisty těsnou porážkou. O osudu vyrovnaného zápasu rozhodla druhá třetina, ve které si hosté vytvořili dvoubrankový náskok. I když Medvědi ještě v závěru snížili, vyrovnat se jim už nepovedlo a po prohře 2:3 přišli o domácí neporazitelnost.

Úvodní minuty patřily vrchlabskému mužstvu, jenže všechny jejich možnosti pochytal Lukáš Lavinger. V 8. minutě se do protiútoku vydal Aleš Macek a svou individuální akci zakončil střelou, nicméně Jakub Červinka zasáhl. Chvíli potom se při přesilovce krásně uvolnil Tomáš Faigl, situaci ještě vylepšil nahrávkou na Tomáše Nezbedu, jenomže jeho rána, která by šla do odkryté branky, byla zablokována. V čase 12:50 se poprvé měnil stav utkání. Jakub Kynčl dostal nabito a z hranice kruhu propálil Lavingera – 0:1. V patnácté minutě ve svém oslabení zakončil přečíslení Děčína Adam Bartoň, ale gólman se prezentoval dobrým zákrokem.

Honba za vyrovnáním přinesla své ovoce v čase 25:35. Faigl našel na zadní tyči hlídkujícího Tomáše Nezbedu, jenž neměl problém uklidit puk do klece – 1:1. Z vyrovnání se však Medvědi neradovali dlouho, jelikož v čase 26:21 zakončil samostatný únik gólem Filip Moník – 1:2. Ve 30. minutě se blýskl Lavinger, který zasáhl proti střele z bezprostřední blízkosti. Ve 35. minutě Faigl vycítil, že má za sebou Nezbedu a zpoza branky mu přihrál, jenže pokus děčínské devatenáctky brankář vyrazil. V čase 38:47 navýšili hosté své vedení, když Patrik Urban využil přesilovou hru – 1:3.

Ve 44. minutě měl velkou příležitost Ondřej Chrtek, který byl osamocený na brankovišti, avšak Lavinger předvedl skvělý zákrok. V 54. minutě jeli dva na jednoho Děčínští, přečíslení mohl zakončit do odkryté klece Macek, ovšem puk mu přeskočil hůl. O chvíli později mohl do prázdné brány skórovat Jan Chovanec, ale kotouč za čáru nedostal. V 58. minutě jen těsně minul horní tyčku Nezbeda. V závěru zkusili Grizzly hru bez brankáře a snížení náskoku se dostavilo. V čase 59:31 se v závaru před bránou nejlépe zorientoval Martin Jursa – 2:3. K vyrovnání už nedošlo a Děčín na svém ledě prohrál 2:3.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky a asistence:
26. Nezbeda (Faigl), 60. Jursa – 13. Kynčl (Kozák), 27. Moník (Boukal), 37. Urban (Sýkora)

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Zedek, Kaltenböck, Tomšík, Kučera, Starý, Bartoň – Parshakov, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Chovanec, Fojt, Černý – Nowák, Hruška

Sestava Vrchlabí:
Červinka (Vacek) – Kuneš, Boukal, Sýkora, Abraham, Kynčl, Kozák, Štembera – Chalupa, Chrtek, Moník – Krsek, Urban, Tatar – Šlaicher, Kastner, Jirků

Zdroj: HC Děčín