Rubriky
Zprávy

Probíhá dokončení revitalizace Podmokel – etapa C

Do konce listopadu letošního roku by měla být dokončena revitalizace Podmokel, etapa C. Práce provádí firma DC Avex s. r. o.

Aby byla revitalizace kompletně hotová, je třeba dokončit rozdělané práce na Husově náměstí a v jeho nejbližším okolí včetně drobných oprav. Mezi nimi je například dodláždění chybějících ploch či předláždění některých stávajících, které byly provedeny nekvalitně nebo v rozporu s architektonickým návrhem. Proběhne také výměna ochranných konstrukcí stromů či přesun některých prvků mobiliáře. Lepší zázemí se připravuje také pro pořádání vánočních akcí, například doplnění kabelu pro napájení stánků a vánočního stromu.

„Práce na dokončení revitalizace budou přerušeny 8. září. Důvody jsou dva: aktualizace a dokončení projektové dokumentace a také pořádání Podmokelského pivního októbrfestu, který proběhne v polovině října,“ vysvětluje primátor města Jiří Anděl (ANO).

Hned poté se opět začne pracovat. Po znovuzahájení prací bude zbývat dokončit úpravy mobiliáře, základ pro vánoční strom, pítko, opravy některých bezbariérových prvků, úpravy v blízkosti stromů a dopravní značení.

Zdroj: Magistrát města Děčín