Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští hokejisté mají za sebou poslední venkovní utkání základní části

Poslední venkovní utkání základní části mají za sebou děčínští hokejisté, kteří v rámci 28. kola zajížděli do dalekého Písku. Zápas jim nevyšel podle představ a mohl za to skvělý výkon píseckého gólmana Tadeáše Dvořáka, na němž si Grizzly vylámali zuby a překonat ho se jim povedlo pouze jednou z hokejky Jana Zedka. Domácí se naopak dokázali prosadit hned dvakrát, a to jim ke tříbodové výhře stačilo. Děčín bitvu severu proti jihu prohrál těsně 1:2.

Už ve druhé minutě musel řešit nebezpečnou situaci děčínský Adam Horák, když těsně před ním tečoval střelu David Hohenberger. V sedmé minutě měli první šanci i Děčínští, David Tůma ujel obraně, ale jeho střelecký pokus vychytal Tadeáš Dvořák. O chvíli později se neprosadil ani Tomáš Faigl, který zakončoval přečíslení dva na jednoho. V čase 12:56 se poprvé měnilo skóre. Písecký Jan Matiášek adresoval přihrávku do prostoru před bránou, kde byl Jan Marcilis, po jehož střele se rozvlnila síť – 1:0.

Ve druhé minutě prostřední části obral Jan Smola obránce o puk a jel z úhlu na gólmana, ale toho nepřekonal. Za chvíli zahrozili Medvědi v přečíslení dva na jednoho, avšak střelu Ondřeje Sýkory vyrazil Dvořák. Ve 26. minutě měl obří šanci Marcilis, na kterého zívala odkrytá brána, jenomže proti jeho pokusu předvedl fantastický zákrok holí Horák. Dalo by se říct nedáš dostaneš, protože v čase 26:40 bylo vyrovnáno. Tomáš Faigl si skvěle všiml na druhé straně přijíždějícího Jana Zedka, jemuž poslal dlouhý pas a děčínský obránce následně propálil Dvořáka – 1:1. V čase 30:59 si Písek vzal vedení zpět. Tomáš Hollar si v brejku počkal na druhou vlnu spoluhráčů, kde byl Martin Velíšek a ten švihem prostřelil brankáře – 2:1. Ve 35. minutě moc nechybělo ke gólu Tomáši Nezbedovi, ovšem puk po jeho zakončení z velkého úhlu se nakonec od domácího beka neodrazil do branky. Ve 37. minutě se ocitl v úniku Jan Tůma, nicméně na Dvořáka si nepřišel.

Ve 45. minutě dostal dost prostoru Jakub Loukota, čehož využil a dostal se až před brankáře, nicméně ten byl připraven. V 51. minutě při přesilové hře si nejprve po vhazování nabruslil na střed Tomáš Nezbeda a vyslal prudkou ránu na Dvořáka, avšak písecký gólman zasáhl vyrážečkou. Následně střílela děčínská devatenáctka znovu, čímž vznikla dorážka pro Daniela Jouzu, jenže vleže si připsal skvělý zákrok Dvořák. Grizzly v posledních minutách pořádně zatlačili soupeře, ale všechny jejich pokusy skončily na výborně chytajícím píseckém gólmanovi. Vyrovnat se nepovedlo ani při hře bez brankáře, takže Medvědi odjeli z jihu Čech s prázdnou.

Branky a asistence: 13. Marcilis (Radoš, Matiášek), 31. Velíšek (Hollar, Vajner) – 27. Zedek (Faigl, Nezbeda)

Sestava IHC Králové Písek: T. Dvořák (Korytar) – Vajner, Čunát, Pavlát, J. Turek, Velíšek, Radoš (A) – A. Dubský, Vá. Brož, Hollar – F. Kolář, Hracholski, Pouzar – Hohenberger, Matiášek, Volf (C) – Marcilis
Sestava HC Děčín: Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Starý – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, Černý, Jouza – Sýkora, J. Tůma, Jursa – Chovanec

Zdroj: HC Děčín