Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s trenérem

Týden před zahájením přípravy přinášíme rozhovor s trenérem Tomášem Greplem.

Trenére, můžete se ohlédnout za úspěšným vrcholem dnes již minulé sezóny? 

Když se ohlédnu zpátky, jak jsme byli schopni odehrát play-off, tak mě naskočí husí kůže, protože naši hráči nechali na hřišti v každém utkání úplně všechno, a to je pro mě to nejcennější. O to víc je to příjemnější, když se podaří takový těžký play-off zápas vyhrát. Vzpomínky jsou krásné, ale to už je pryč a je potřeba se připravovat na další sezonu.

Překvapilo Vás něco v NBL po třech letech v zahraničí?

Kooperativa NBL je určitě kvalitnější než před třemi roky, ale stále jsem dění v ní sledoval. Že by mě tedy něco vyloženě překvapilo, to se říct nedá.

Plánujete zásadní proměnu herního projevu do blížící se další sezóny?

Tým Děčína zůstává v podstatě pohromadě. Poslední otazníky by měly být vyřešeny v řádu dnů. Herní projev bude velmi podobný tomu, čím jsme se snažili prezentovat v play-off zápasech. Chtěl bych hrát ještě kolektivněji a hlavně pokračovat v budování válečnické kultury, která provází tým Děčína dlouhou dobu.

Kdy začne tým přípravu a jak bude probíhat?

S přípravou začneme 5.srpna kondičními testy. Vláďa Hojka si hráče otestuje, v jakém stavu přijdou po zaslouženém volnu. A postupně se budeme prokousávat srpnovou přípravou, která bude pro kluky velmi náročná. V září se více zaměříme na zápasovou přípravu a všechno bude směřovat k začátku nové sezony.

Jak moc se tým blíží Vaším představám?

Tým zůstane z drtivé části zachován. Hráči, kteří zahráli vynikající play-off, si jednoznačně řekli o místo v týmu na příští ročník. Já osobně jsem moc rád, že zůstávají i oba cizinci Klint a Lamb, protože jednání nebyla vůbec jednoduchá. Budu se snažit zakomponovat víc do sestavy mladší hráče, kteří dostanou příležitost a bude záležet jenom na nich, jak se s tím poperou. Já si ideálně dovedu představit i jednoho nebo dva zkušené hráče navíc, ale pokud vyjdu z reality, tak tým Děčína je velmi slušně složen a management klubu odvedl výbornou práci.

Děčín se opět přihlásil i do AAC. Co si od této soutěže slibujete?

S vedením klubu jsme se stoprocentně shodli, že mezinárodní soutěž chceme hrát. AAC je každým rokem kvalitnější a my se těšíme na zápasy proti zahraničním klubům.

Avizována byla spolupráce s nově prvoligovým Libercem. Co má tento krok přinést?

V letošním roce, ale i do budoucna, chce BK Děčín více zapojovat mladé hráče. Jednak tím, že kvalita děčínské mládeže každým rokem roste, ale i tím, že první tým mužů chce více zapojovat mladé hráče do sestavy. Věřím, že ti budou chtít chytit každou šanci v KNBL za pačesy, ale hlavní herní vytížení mají dostávat v první lize v Liberci. Budou tam mít roli, jíž v tuto chvíli v KNBL dostat nemohou a trenérský tým se je pokusí dostat na vyšší úroveň.

Jak si užíváte léto? Kam vyrazíte na dovolenou a dokážete si volna užívat bez basketu? 

Po třech letech strávených v Německu jsem pouze s rodinou. Strávili jsme 10 dní v Chorvatsku s dětmi u moře. Po konci minulé sezony jsem od basketu úplně vypnul, protože jsem ho měl opravdu plné zuby a ani jsem si na něj nevzpomněl. Teď se těším, až to znovu vypukne a věřím, že budeme v nové sezóně úspěšní.

Zdroj: www.bkdecin.cz