Rubriky
Sport Zprávy

Je dobojováno, Letňany ukončily Medvědům sezónu v prodloužení

Je konec. Grizzly byli ve čtvrtém osmifinálovém duelu aktivnějším týmem, ale šance se jim proměnit nepovedlo. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, které po pěti minutách rozhodl letňanský Pavel Mrňa. Sezóna tak pro Medvědy končí v osmifinále se stejným soupeřem jako v té loňské. Hokejisté Děčína však na sebe mohou být hrdí, protože se ve velké konkurenci západní skupiny 2. ligy umístí na krásném 5. místě. Děkujeme všem za podporu!

Grizzly vstoupili do čtvrtého střetnutí stejně jako v Letňanech aktivně, nicméně na první gólovou šanci si museli počkat až do 11. minuty, kdy se před letňanským gólmanem zjevil David Tůma, avšak jeho možnost zastavil Vojtěch Nečas. V 15. minutě se děčínské obraně nepovedlo vyhodit, čehož mohl využít Petr Poppel, ale zblízka Lukáše Lavingera nepřekonal. V 18. minutě hráli Medvědi pár sekund v pěti proti třem a v největší příležitosti pálil těsně vedle Vladimír Brož.

Ve 25. minutě měl další velkou šanci David Tůma, když v přesilové hře výborně nastavil svou hůl a málem usměrnil puk do sítě. V polovině utkání vyplaval kotouč na Lukáše Vacína, který však z bezprostřední blízkosti na brankáře nevyzrál. Ve 32. minutě se při letňanských závarech musel pořádně ohánět děčínský strážce svatyně, nicméně Lavinger soupeři nedovolil skórovat. V poslední minutě druhé části najížděl zleva Oto Theimer, jehož ránu zlikvidoval gólmanův beton.

Ve třetí třetině toho moc k vidění nebylo, jelikož se hrála urputná bitva a nikdo nechtěl udělat chybu. Největší příležitost v ní měl Petr Poppel, když v 52. minutě při přesilovce vyslal z pravého kruhu jedovku, kterou však Lavinger dokázal vytěsnit nad. Ani v následujících minutách branka nepadla, takže se šlo za stavu 0:0 do kabin a následného prodloužení.

Prodloužení začal nebezpečnou ranou Tomáš Pšenička, jenž střílel z mezikruží, ale Lukáš Lavinger předvedl ukázkový zákrok lapačkou. V čase 65:04 ukončil hokejové drama Pavel Mrňa. Letňanský útočník tečoval nahození Zorana Fialy, čímž změnil dráhu letícího puku a ten skončil za brankovou čarou – 0:1. Pro Letce to byl postupový gól do čtvrtfinále, pro Medvědy to znamenalo konec sezóny.

HC Děčín – HC Letci Letňany 0:1pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)
Branky a asistence: 66. Mrňa (Z. Fiala, Sklenář)

Sestava Děčín:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Jursa, Faigl (C) – Smola, Nezbeda, Parshakov – Černý, J. Tůma, Postl – Nowák, Chovanec, Macek

Sestava Letňan:
Nečas (J. Němeček) – Ducháč, Hamšík, L. Chalupa (A), Gurjevskij, Drtina, D. Němeček, Z. Fiala – Kysela, Poppel, Theimer – Arnošt (C), Turek, Sklenář (A) – Korčák, Mácha, Mrňa – Poul, Pšenička, Vacín – Labuzík

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„Myslím si, že jsme odehráli nejlepší zápas v sérii a měli ho nejvíc ve svých rukách. Velká škoda, že jsme v první třetině nějakým způsobem neodskočili, protože soupeř trochu čekal, co se bude dít. Hlavně zkraje utkání jsme to měli na hokejce. Čím víc zápas postupoval, tak už to bylo takový utaženější, byla to play-off bitva, každý věděl, o co se hraje a nikdo nechtěl udělat chybu. Pak se hra srovnávala, ale celkově to utkání bylo z naší strany odehrané velice dobře. V prodloužení se čekalo na nějakou chybu nebo odraz, bohužel ten odraz přišel na naší straně a po šťastné teči skončil puk v bráně. Je to pro nás strašně těžký a budeme se s tím ještě nějaký den srovnávat. Jak jsme nezkušeně sérii začali, tak jsme se během týdne dali neuvěřitelně dohromady a myslím si, že postupem času jsme s Letňany srovnávali krok a byli ti, co se zlepšovali a ti, co si začali víc věřit. Na druhou stranu Letňany jsou zkušený tým, který když bylo potřeba ustát náš tlak, tak to zvládl a když bylo potřeba dát rozdílový gól, tak ho dal. Musím kluky neskutečně pochválit a poděkovat jim, ať už za play-off, tak i za celou sezónu. Protože to, jak pracovali, jak se s tím prali a v jaký počtu a stavu jsme i to play-off odehráli, tak je něco neuvěřitelného. Jsem nesmírně hrdý, že můžeme být součástí téhle kabiny, protože celý rok byl jedna velká jízda, každý pracoval, hrábl si na dno a udělal pro to maximum. Myslím, že odcházíme ze sezóny se vztyčenou hlavou.“

Zdroj: HC Děčín