Rubriky
Sport Zprávy

Úvodní přátelský zápas Medvědům nevyšel. Prohráli s Řisuty

Medvědi odehráli své první přípravné utkání, ve Slaném na Řisuty nestačili a prohráli 1:4 z jejich pohledu. V sestavě dostali příležitost zejména mladí hráči.

První třetina se hrála celkem ve svižném tempu, oba celky si brzy vypracovaly nějaké šance. Ale vůbec první z kategorie těch velkých se zrodila ve třinácté minutě, kdy střelu Libecajta od modré čáry tečoval před děčínským brankářem Krpata, kotouč se ovšem zastavil o tyčku jeho branky. V závěru první periody měl ještě šanci Matěj Kos, který připravil šanci pro svého spoluhráče, Marek Šticha ho poté tečoval a puk se doklouzal na brankovou čáru, odkud ho jeden z děčínských obránců vytěsnil do bezpečí. Úvodní dějství tak nepřineslo branku ani na jedné straně.

Hned v první minutě druhé části hry se už ale skóre měnilo, a sice na domácí straně. IVAN ZÁLESKÝ přijal přihrávku z levé strany a posléze svou střelou umístěnou pod břevno Štichovy svatyně otevřel účet tohoto duelu – 1:0. V polovině utkání bylo ale vyrovnáno. MARTIN KVAČEK dostal přesný pas za obranu Řisut a ranou do pravého horního rohu řisutské branky srovnal na 1:1.

Tak jako začátek druhé třetiny, i úvod té třetí patřil Buldokům. Ve dvaačtyřicáté minutě se PETR JANEČEK nejlépe zorientoval před medvědí klecí a ve výstroji střídajícího Petra Káchy našel mezeru – 2:1. A sedm minut před koncem třetího dějství se ještě trefil VÁCLAV KOLÁŘÍK, jenž uklidil puk od tyčky za záda Káchy – 3:1. V samotném závěru zápasu pak Kácha odjel na střídačku a Medvědi hráli powerplay. A hned na to dostal PETR KAIL kotouč přímo před branku a nebyl tedy pro něho problém zamést ho do odkryté branky – 4:1.

HC Řisuty – HC Děčín 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 21. Záleský (Janeček), 42. Janeček, 53. Kolářík (Vyskočil, Kos), 60. Kail (Fortelka) – 31. Kvaček

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Procházka, Sklenička, Balcar, Michajličenko, Kvaček, Zelinger, Šetka – Kopta, Amirov, Vykouk, Rubeš, Chmelař, Veselý, Žďánský, Trmal

Vendula Zdražilová, HC Děčín