Rubriky
Sport Zprávy

Report ze zápasu HC Letci Letňany vs. HC Děčín (2:1)

První třetinu základní části mají za sebou děčínští hokejisté, kteří v rámci 10. kola zajížděli do hlavního města. I přesto, že s neoblíbeným soupeřem z Letňan odehráli vyrovnanou partii, žádné body si domů neodvezli. Medvědi v Praze prohráli 1:2 a jejich vítězná série skončila.

Letňany udeřily z první vážnější šance v čase 5:01. Tomáš Pšenička nabral rychlost, obešel obránce a následně si poradil i s gólmanem – 1:0. V 11. minutě přihrál Martin Jursa do jízdy Ondřeji Sýkorovi, který byl už před Vojtěchem Nečasem, ale ten mu stačil vypíchnout kotouč. Ve 13. minutě se dostali do brejku Letci, nicméně ránu Jakuba Sklenáře skvěle zastavil Michael Petrásek. V 16. minutě se ve velké příležitosti ocitl Tomáš Faigl, jenž střílel z místa před brankovištěm, ovšem jeho pokus byl zblokován.

Ve 28. minutě zahrozil z druhé vlny Oto Theimer, avšak jeho střelu z mezikruží vyrazil Petrásek. O chvíli později ujel ve svém oslabení Pšenička, ale proti němu zasáhl strážce děčínské svatyně. V čase 32:33 se povedlo Medvědům vyrovnat. Jan Smola převzal od modré puk, položil si obránce a nekompromisně zakončil pod víko – 1:1. Ve 36. minutě vybídl Tomáš Faigl přesným pasem Davida Tůmu, jehož nastavená hůl nasměrovala kotouč jen těsně mimo bránu.

V čase 45:07 využili Letci přesilovou hru a šli znovu do vedení, Petr Poppel zužitkoval prudkou nabídku od Pavla Mrni – 2:1. Ve 49. minutě vyplaval puk na volného Tomáše Nezbedu, nicméně Nečas předvedl zákrok a zmařil děčínskému útočníkovi možnost skórovat. V 53. minutě ujeli v přečíslení dva na jednoho hokejisté domácího celku, akci zakončil Sklenář, ovšem do připraveného Petráska. Medvědi se v závěrečném náporu při hře bez brankáře dostali k několika příležitostem a závarům, jenomže žádný z jejich pokusů neskončil vyrovnáním.

Branky a asistence: 6. Pšenička (Labuzík), 46. Poppel (Mrňa, Drtina) – 33. Smola (Kaltenböck)

Sestava HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – D. Němeček, L. Chalupa (A), Fiala, Kolářík, Niko, Drtina, Hamšík, Háva – Theimer, Sklenář, Korčák – Š. Turek, Arnošt (C), Mrňa – Poppel, Pšenička, Labuzík – Kysela, Mácha, Uhlík

Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Jebavý, Zedek, Starý, Kaltenböck, Loukota – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec.

Zdroj: HC Děčín