Rubriky
Zprávy

Děčín vstoupil do nového ročníku porážkou

Sobotním dnem odstartoval pro Medvědy nový ročník 2. ligy. Vstup do soutěže se však děčínským hokejistům nepovedl podle představ a před svým soupeřem z Tábora se museli sklonit. Grizzly nedokázali najít recept na hostujícího brankáře a s Jihočechy si zopakovali stejný výsledek z ledna, kdy rovněž na svém ledě prohráli 0:4.

Úvodní šanci utkání měli hned v prvních sekundách hráči Děčína, kteří při vlastním oslabení ujeli ve dvou, zakončoval Tomáš Faigl, ovšem David Gába se stihl přesunout. Hosté přesilovou hru z úvodu sice nevyužili, přesto se po jejím skončení radovali ze vstřelení branky. V čase 2:19 dostal nabito Václav Krliš, který trefil přesně horní růžek brány – 0:1. V čase 11:43 zdvojnásobil Tábor svůj náskok. Tomáš Hajič nahodil od modré puk, jenž tečoval za záda brankáře Ondřej Šulek – 0:2. Ve 13. minutě z daleké střely otřel kotouč o horní tyčku David Černý.

Stejný způsobem, jak začala první třetina, odstartovala i ta druhá a Děčín musel do čtyř. Nabídnout přesilovou hru tentokrát využil v čase 20:49 z dorážky Jakub Matušík – 0:3. Ve 31. minutě nebezpečně tečoval nahození Jan Bárta, nicméně Michael Petrásek byl v pozoru. Ve 33. minutě měli obrovskou šanci na snížení Medvědi, neboť se řítili v oslabení dva na jednoho, Martin Jursa vracel na Jana Smolu, ale ten nepřekonal Gábu. V čase 34:06 šli Táborští do trháku. V pětiminutové přesilovce se prosadil Ondřej Šulek, který si poradil s obráncem a zblízka zavěsil – 0:4.

Poslední perioda přinesla první velkou šanci ve 46. minutě, kdy mohl skórovat do odkryté klece Jakub Matušík, jenže Petrásek se skvěle přesunul a předvedl fantastický zákrok. Ve 48. minutě ukořistil puk Martin Jursa, jenž se hned pokusil o střelu, avšak Gába zasáhl lapačkou. V 56. minutě přebruslil Jan Smola obránce, a ještě vyslal do úniku Davida Černého, ale tomu se nepovedlo zakončit. V poslední šanci zápasu byl táborský Šulek, ovšem s jeho průnikem si poradil gólman Děčína.

HC Děčín – HC Tábor 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a asistence: 3. Krliš (Zadražil, Severa), 12. Šulek (Hajič, Dančišin), 21. Matušík (Plášil, Dančišin), 35. Šulek (K. Černý, Matušík)

Sestava Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Hercík, Starý – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Macek, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Nowák – Hruška

Sestava Tábora:
Gába (T. Dvořák) – Hubata, Plášil, Hajič, Jáchym, Suchánek, K. Černý – Krliš, Zadražil, Severa – Zeman, Matušík, Milfait – Seidl, Dančišin, Šulek – Bárta, Zíb, L. Prášek

Hodnocení trenéra Davida Švagrovského:
„Soupeř nám ukázal svoji kvalitu a proč patří k top tymům v soutěži, ale myslím si, že zápas paradoxně rozhodly naše nevyužité šance a individuální chyby, které Tábor potrestal. Kluky musím pochválit za nasazení a bojovnost, ale to proti takovému soupeři nestačí. Určitě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali celý zápas.“

Zdroj: HC Děčín