Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi si v posledním kole základní části nezaváhali

Medvědi si v posledním kole základní části připsali tři body za výhru 6:3 nad Řisuty. V zápase měli navrch a ve 45. minutě vedli už 5:1. Hosté díky dvěma gólům ještě stačili snížit, nicméně žádné drama se nekonalo a Martin Jursa stvrdil vítězství gólem do prázdné brány. Grizzly vstoupí do další fáze sezóny, ve které je čeká 14 kol, na pátém místě.

Ve třetí minutě byl velmi blízko gólu Tomáš Nezbeda, jenž zakončoval v oslabení přečíslení dva na jednoho, nicméně jeho rána skončila jen na horní tyčce. V čase 11:17 už se Grizzly radovali. Hned po vhazování střílel od modré Vojtěch Hercík, jehož pokus tečoval Nikolaj Parshakov až za záda brankáře – 1:0. Za 12 sekund bylo vyrovnáno, Aleš Chamrád se zbavil obránce a následně zamířil přesně nad lapačku do protějšího horního rohu brány – 1:1. V čase 17:23 šli Děčínští znovu do vedení. Po aktivním napadání se puku zmocnil Jan Smola a získaný kotouč následně naservíroval pro Daniela Jouzu, který ho dopravil do odkryté klece – 2:1.

Ve 24. minutě vymyslel Tomáš Faigl parádní přihrávku pro Tomáše Nezbedu, jenže ten tváří v tvář Petra Pánka nepřekonal. V té samé minutě dostali domácí možnost dvojnásobné přesilovky, ovšem žádná jejich příležitost se neujala. Ve 29. minutě pálil na okraji kruhu David Tůma, nicméně Pánek si povyjel a předvedl parádní zákrok. V čase 29:41 zvedali Grizzly ruce nad hlavu už potřetí, Jan Smola nahodil od modré na bránu a k překvapení všech prošel kotouč mezi betony gólmana až za brankovou čáru – 3:1. V poslední minutě druhé třetiny zahrozil po skrumáži před bránou Řisut Jan Tůma, ovšem hostující brankář si připsal dobrý zákrok.

Vstup do posledního dějství vyšel Medvědům skvěle a po 15 sekundách se prosadili. David Tůma se zmocnil odraženého puku, našel na druhé straně Tomáše Faigla, jenž trefil odkrytou klec – 4:1. Ve 43. minutě ujel domácí obraně Petr Patyk, ale jeho akce ztroskotala na výborném Ondřeji Skokanovi. V čase 44:27 navýšil vedení svou druhou brankou v zápase Nikolaj Parshakov. Děčínský útočník obral soupeře o kotouč a následně ho doslova dotlačil za brankovou čáru – 5:1. V čase 54:28 se o slovo přihlásily Řisuty. Aleš Chamrád řešil přečíslení dva na jednoho střelou, kterou se povedlo Skokanovi zastavit, nicméně po několika dalších dorážkách se prosadil Zdeněk Petráš – 5:2. Za dvě minuty znovu skóroval Zdeněk Petráš, když zužitkoval přihrávku Daniela Čecha a úspěšně zakončil brejk – 5:3. Hosté to ke konci zkusili bez brankáře, ovšem toho využil v čase 59:30 Martin Jursa a uzavřel střelecký účet utkání – 6:3.

Branky a asistence: 12. Parshakov (Hercík, Chovanec), 18. Jouza (Smola, Zedek), 30. Smola (D. Černý, Jursa), 41. Faigl (D. Tůma, T. Nezbeda), 45. Parshakov, 60. Jursa (D. Černý, Smola) – 12. Chamrád (Petráš, Kolářík), 55. Petráš (Chamrád, Patyk), 57. Petráš (Čech)

Sestava HC Děčín: Skokan (A. Horák) – Vl. Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Hercík, A. Starý – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – Smola, D. Černý, Jouza – Parshakov, J. Tůma, Jursa – Chovanec
Sestava HC Řisuty: Pánek (Zeithaml) – Malovický, Růžička, Strnad, Řepka, Kolářík (A), Janda – Čech, Petráš (C), Mulač – Pulda, Patyk, Výrut – K. Pejchal, Chamrád (A), V. Procházka

Zdroj: HC Děčín