Rubriky
Zprávy

Staré město hlídají dvě nové kamery

Kamerovy system MPDalší část Děčína je pod dohledem kamerového systému městské policie. Technici dokončili instalaci dvou kamerových nových kamerových bodů v Děčíně III. Kamerový systém v současné době tvoří celkem třicet pět kamerových bodů. Nové kamery byly pořízeny v rámci projektů Integrovaného plánu rozvoje města – sídliště Staré Město.

Jedna kamera je umístěna u tamní základní školy na křižovatce ulic Oblouková a Březová. Pod dohledem má sídliště i podstatnou část obou zmíněných komunikací, na kterých již došlo k několika dopravním nehodám. „Na přechodech u základní školy namátkově dohlížejí strážníci na bezpečnost přecházejících dětí. Kamera je dalším důležitým prvkem, který k bezpečnosti přispívá,“ uvedla děčínská primátorka Marie Blažková. Druhá kamera je umístěna na sloupu veřejného osvětlení v ulici Žerotínova. Pod jejím dohledem je část obytné zástavby a několik desítek parkovacích míst. V blízkosti je navíc poměrně problémová ubytovna, jejíž obyvatelé jsou často předmětem stížností obyvatel sídliště. „Pohyb některých problémových osob tak bude pod intenzivnějším dohledem. S tím samozřejmě posílíme i hlídkovou službu v této oblasti. Kromě strážníků se na ní budou podílet i terénní pracovníci prevence kriminality městské policie,“ doplnila primátorka.

Ředitel děčínské městské policie Marcel Horák potvrdil, že kamerový systém je jedním z nejúčinnějších nástrojů prevence kriminality. Počet trestných činů a přestupků v lokalitách, které sledují kamery, poměrně rychle klesá. „Občané se opakovaně vyslovují pro další rozšíření kamerového systému, který vnímají jako důležitý prvek posilující pocit bezpečí. Prioritou samozřejmě zůstává spolupráce s občany, kteří nejlépe přispějí k bezpečnosti, pokud na případné protiprávní jednání včas upozorní zavoláním na tísňovou linku,“ dodal ředitel.


Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín