Rubriky
Zprávy

V Březinách vznikne přes 80 parkovacích míst

Obyvatelé Březin se letos dočkají lepších podmínek pro parkování. Město připravuje úpravy plochy za točnou MAD, kde by mělo vzniknout kolem 80 parkovacích míst.

„Nedostatek parkovacích míst je jeden z problémů ve městě, který mě trápí, proto jsem vytvořil pracovní skupinu, která se snaží hledat nová parkovací místa v lokalitách, kde chybí,“ říká Ondřej Smíšek (Náš Děčín), náměstek primátora pro rozvoj města a IT.
Pracovní skupina a následně i dopravní komise prověřovala možnost navýšení parkovacích míst přímo na sídlišti v Březinách, jejich vyznačení ale brání zejména výjezdy z objektů a nutnost zajištění průjezdu vozidel IZS. Řešením je ale úprava plochy, která se nachází za točnou MAD. Ta se může k parkování využívat i nyní, ale je ve velmi špatném stavu, proto zde řidiči nechtějí parkovat.
„Plocha za točnou nabídne po úpravě až 83 parkovacích míst. Připravujeme zde úpravu povrchu, osvětlení, zvažujeme do budoucna kvůli bezpečnosti i instalaci kamery. Po zpracování projektové dokumentace a vysoutěžení zhotovitele se pustíme do samotné realizace. Byl bych moc rád, kdyby zde mohli řidiči parkovat už od podzimu,“ doplnil Ondřej Smíšek.
Na problémy s parkováním upozorňují obyvatelé Březin městskou polici. „Zaznamenáváme řadu stížností obyvatel sídliště na špatně parkující vozidla. Jiným lokalitám města se samozřejmě strážníci věnují také, a i tam jsou řidiči pokutováni,“ říká ředitel městské policie Marcel Horák s tím, že v místech, kde je pouze zákaz stání, mohou řidiči na nezbytně nutnou dobu zastavit například pro vyložení nákupu a poté si auto přeparkovat.

Březiny nejsou jedinou lokalitou, kde město chystá úpravy za účelem navýšení parkovacích míst. Další je například sídliště na Kamenické ulici, kde by mohlo dojít k rozšíření parkování například mimo jiné díky výstavbě parkovacího domu.

Zdroj: Magistrát města Děčín