Rubriky
Zprávy

Kdy to jede? Cestující MAD mohou využít několik možností

Město Děčín v poslední době řeší technické závady na informačních panelech městské autobusové dopravy. Problémy se týkají dvou panelů.

Panel na zastávce Prokopa Holého směr vlakové nádraží je zcela vypnutý. Důvodem je závada na modemu.

Panel u hlavního vlakového nádraží je vypnutý kvůli tomu, že je zde porucha elektrického vedení a je tedy bez proudu. Obě technické závady jsou v řešení, části technického zařízení jsou nyní v opravě. Cílem je, aby byly po opravě všechny panely funkční a spolehlivé. Další dva informační panely (Tyršova ulice a Prokopa Holého směr Bynov) jsou v provozu.

I přesto, že dva panely nyní nefungují, mají cestující MAD různé možnosti, jak si zjistit informaci o daném spoji. Na každé zastávce je vylepený jízdní řád. Na něm je navíc QR kód, který si načtete pomocí aplikace v mobilním telefonu. Poté se vám zobrazí odkaz na dané stanoviště a on-line odjezdové tablo. Díky tomu můžete sledovat polohu spoje a případné zpoždění.

Tato tabla najdete také na webové adrese www.odjezdydecin.cz. Zde máte možnost vyhledat spojení již bez QR kódu. V mobilním zařízení stačí povolit přístup k poloze a tím dojde k nabídce nejen autobusového spojení, ale i k nejbližší zastávce.

Cedule

Zdroj: Magistrát města Děčín