Rubriky
Sport Zprávy

Na ledě lídra Medvědi neuspěli. Kozlové i podruhé plně bodovali

kolinPoslední utkání v roce 2015 Medvědi prohráli, a to na ledě lídra druhé hokejové ligy – Kolína. Kozlové tak byli i podruhé letos nad Děčínem úspěšní a na domácím ledě neztratili ani bod.

Domácí hokejisté si vytvořili tlak už v první minutě a po něm trefil břevno děčínské branky Zumr. O chvíli později se Kozlové už prosadili, když přesilovou hru využil JAN VESELÝ – 1:0. Na počátku třinácté minuty bylo však vyrovnáno. I Medvědi měli k dispozici svou přesilovou hru, ve které se přesně trefil TOMÁŠ DRNEC a začínalo se znovu od začátku – 1:1. Čtyři minuty před vypršením první třetiny se po velké chybě ve středním pásmu na domácí straně mohli prosadit Děčínští, ve velké šanci však Kolín podržel brankář Moravec. Skóre se na konci první části přeci jenom ještě měnilo. Pouhých devětadvacet vteřin před sirénou propálil Štichu LUKÁŠ SKOKAN, který Kolínu vrátil vedení zpět – 2:1.

Ve druhé periodě to dlouho vypadalo, že se branky na kolínském zimním stadionu diváci nedočkají. Ale nakonec se s nimi roztrhl pytel v šestatřicáté minutě, kdy nejprve zvýšil JOSEF MALÝ vedení Kozlů na dvoubrankový rozdíl – 3:1. Jenže Medvědi se nevzdali a brzy přidali kontaktní gól z hole RADIMA VACKA – 3:2. Ze druhé trefy se ovšem hosté radovali necelou minutu. JAN VESELÝ totiž dokázal velmi rychle odpovědět a po jeho projektilu skončil puk znovu za zády Štichy – 4:2. Poté se už nic nestalo a podruhé do kabin se šlo rozhodně lépe Kozlům, kteří měli v zádech dvoubrankový náskok.

Rozjetí domácí se na začátku třetího dějství ubránili přesilovce Děčína a poté rozjeli znovu sérii svých nebezpečných útoků. Jankovský ani Morkes však skórovat nedokázali. Medvědi se snažili o další gól, který by je znovu vrátil do hry, ale proti obraně Kolína a Moravcovi v brance domácích se jim to nedařilo. A v osmapadesáté minutě přišla další rána v podobě JANA VESELÉHO, který tak zkompletoval svůj hattrick – 5:2. A v poslední minutě třetí třetiny se pak ideálně trefil v přesilové hře MAREK VOŽENÍLEK, který uzavřel střelecký účet sobotního utkání – 6:2. Medvědi tak na ledě suveréna druhé ligy padli a v posledním utkání v letošním roce tak nebodovali.

SC Kolín – HC Děčín 6:2 (2:1; 2:1; 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Veselý, 20. Skokan, 36. Malý (Semirád), 38. Veselý (Malý), 58. Veselý (Malý), 59. Voženílek (Zumr, Morkes) – 13. Drnec (Zika, Oliverius), 37. Vacek (Hříbal)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Zdvořáček, Hříbal, Kvaček, Havlíček – Drnec, Oliverius, Zika – Volráb, Hašek „A“, Vacek – Kment, Faigl, Buďa – Chovanec, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín