Rubriky
Sport Zprávy

Po 23 letech nastoupili děčínští hokejisté do druholigového utkání na kralupském ledě

Po dlouhých 23 letech nastoupili děčínští hokejisté do druholigového utkání na kralupském ledě. Než se stačili rozkoukat, domácí celek je přivítal gólem. Po urputném boji, ve kterém dominovali oba brankáři, zajistil po polovině hry vyrovnání David Černý. Na rozuzlení střetnutí si diváci museli počkat až do samotného závěru. Půl minuty před koncem zajistil pro Děčín všechny body svou dvacátou trefou v sezóně Tomáš Nezbeda.

Už po 43 sekundách se poprvé měnil stav utkání. Kralupský Michal Bezouška našel zadovkou zpoza brány Davida Chládka a ten zblízka prostřelil Lukáše Lavingera – 1:0. O chvíli později najížděl sám Vojtěch Šilhavý, ale bekhendem minul děčínskou klec. Aktivní úvod Kralup potvrdil v další šanci Viktor Štípek, který však z bezprostřední blízkosti na Lavingera nevyzrál. I Děčín se dostal do zajímavé příležitosti, Tomáš Faigl obešel obránce, a ještě připravil možnost ke skórování pro Tomáše Nezbedu, jenže tomu přeskočil puk hokejku.

Ve 27. minutě se ve velké možnosti ocitl Lukáš Nezbeda, nicméně Lukáš Sochůrek proti němu vytasil zákrok lapačkou. O chvíli později střílel nebezpečně dobře najetý Jan Smola, avšak strážce kralupské svatyně byl připraven a ani následná dorážka Petra Hrušky se neujala, neboť šla o chlup vedle. Domácí zaútočili ve 29. minutě ve svém oslabení, situaci dva na jednoho zakončoval David Bradáček, ale na jeho pokusu si smlsl Lavinger. V čase 32:57 se Medvědi dočkali a vyrovnali. David Černý ujel po pravé straně a následně poslal svůj parádní bekhend přesně pod víko – 1:1.

Ve 46. minutě nebyli daleko od gólů Grizzly, přesilovkovou kombinaci mohl zakončit Tomáš Nezbeda, jenomže kotouč mu na poslední chvíli sjel z čepele. V 55. minutě měl gól na hokejce opět Tomáš Nezbeda, ale místo odryté brány trefil pouze tyč. V 57. minutě pro změnu orazítkoval břevno Aleš Macek. V předposlední minutě měli Medvědi velkou možnost rozhodnout zápas, protože dostali výhodu přesilové hry. Nabídnutou příležitostí nepohrdli a půl minuty před koncem byl obrat dokonán. Po ráně Vladimíra Brože od modré se ve skrumáži před brankovištěm nejlépe zorientoval Tomáš Nezbeda a neomylně bekhendem zavěsil – 1:2. Hned potom to zkoušeli domácí ještě bez brankáře, nicméně hokejisté Děčína si už vedení pohlídali a mohli se radovat z výhry.

HK Kralupy nad Vltavou vs. HC Děčín (1:2)

Branky a asistence: 1. Chládek (Bezouška, Zídek) – 33. Černý (Smola), 60. T. Nezbeda (Brož, Faigl)

Sestava HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek (L. Novotný) – Chládek, Zajíc, Kapoun, Kehar, David (C), A. Straka, J. Kučera – Bezouška (A), Hrala, Zídek – Kellerstein, Šilhavý (A), T. Pejchal – Bradáček, Husarik, Soukup – Marek, Binko, Štípek

Sestava HC Děčín: Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck, Starý – Macek, T. Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, L. Nezbeda, Parshakov – Smola, Černý, Nowák – Hruška

Zdroj: HC Děčín