Rubriky
Sport Zprávy

Třízápasový venkovní trip začali Medvědi porážkou v Příbrami

Třízápasový venkovní trip začali Medvědi porážkou v Příbrami. Domácí měli bleskový nástup do zápasu a po čtyřech minutách vedli už o dvě branky. Děčínské hokejisty nevydařený start nepoložil a utkání dokázali zdramatizovat, nicméně zastavit rozjetý Baník se jim už nepovedlo a domů nakonec odjeli s porážkou 3:6.

Příbram na nic nečekala a hned v první minutě se prosadila, přesilovku bleskově využil střelou od modré Daniel Krejčí – 1:0. Na svého spoluhráče mohl v následné minutě navázat Tadeáš Pinkas, ale trefil jen tyč. V čase 4:05 zdvojnásobili domácí své vedení, Petr Kafka po podklouznutí děčínského obránce nepohrdl nabídkou a skóroval – 2:0. Za dvě minuty Děčín zareagoval a snížil. Vladimír Brož uvolnil Tomáše Nezbedu, který z hranice kruhu svižnou ranou prostřelil gólmana – 2:1. V čase 17:05 Baník znovu potrestal vyloučení Medvědů, přesilovkovou kombinaci úspěšně zakončil z mezikruží Ondřej Havlín – 3:1.

Do druhé třetiny vstoupili Grizzly v početní výhodě a velkou příležitost v ní měl Tomáš Faigl, ovšem proti Dominiku Šorfovi zblízka neuspěl. Ve 30. minutě si Příbram vypracovala velkou možnost, Jaroslav Chlouba našel před bránou Josefa Hasmana, jenže proti jeho pokusu se fantasticky přesunul Michael Petrásek. Ve 32. minutě se hned po vhazování ocitl ve velké šanci mezi kruhy Nezbeda, avšak na Šorfa si tentokrát nepřišel. V čase 37:58 se Medvědi dostali na dostřel jediné branky, když využili přesilovku. Tomáš Nezbeda zavezl puk do útočného pásma, poté přihrál na osu hřiště na hokejku Jana Zedka, jenž vymetl pavučiny za domácím brankářem – 3:2.

Příbram na začátku posledního dějství opět odskočila na rozdíl dvou gólů. V čase 42:36 se po přihrávce zpoza branky prosadil bekhendem mezi betony Tadeáš Pinkas – 4:2. V čase 51:32 vyplaval kotouč na volného Radka Jelínka, který ho dělovkou narval do sítě – 5:2. V 57. minutě ujel děčínské obraně Tomáš Furch, ale Petráska nepřekonal. Hned na to měli šanci i Medvědi, Tomáš Faigl našel u vzdálenější tyčky najetého Davida Černého, nicméně proti němu se předvedl Šorf. Přesně minutu před koncem stihl korigovat David Tůma, jenž se zblízka trefil pod horní tyč – 5:3. Příbram stačila rychle odpovědět, po střele Matěje Koldy se z dorážky prosadil Josef Hasman a dal definitivní podobu výsledku – 6:3.

Branky a asistence: 2. Krejčí (Kafka, Dragoun), 5. Kafka (Dragoun, Havlín), 18. Havlín (Krejčí, Kafka), 43. Pinkas (Pětník, Havelka), 52. Jelínek (Bečvář), 60. Hasman (Kolda, Havlín) – 7. Nezbeda (Brož, Tůma), 38. Zedek (Nezbeda, Tůma), 59. Tůma (Zedek, Faigl)

Sestava HC Příbram: Šorf (Jiroušek) – Krejčí, Havlín, Zdeněk, Jelínek (A), Havelka, Rajgl, Patzelt – Gengel, Dragoun, Kafka – Hasman, Kolda, Bečvář – Furch, Pětník, Pinkas – Mařík, Chlouba (C), Bednařík

Sestava HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Macek – Fojt, Chovanec
Stadion: Příbram

Zdroj: HC Děčín