Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Mezinárodní den ošetřovatelů oslavila první říjnovou sobotu děčínská zoologická zahrada

Mezinárodní den zvířat a Mezinárodní den ošetřovatelů oslavila první říjnovou sobotu děčínská zoologická zahrada. Návštěvníky čekalo odpoledne plné zajímavostí o zvířatech a setkání s lidmi, kteří o ně přímo pečují. Odpoledne začalo workshopem na téma výroba enrichmentových prvků u zvířat.

Do vyrábění se zapojilo hned několik návštěvníků a vznikly tak například proutěné koule naplněné senem a jinými dobrotami pro prasata visajanská, otočné láhve s granulemi pro chápany středoamerické, dřevěné koláče s borůvkami a hroznem pro veverky Prévostovy, ovocné závěsy pro papoušky a spousta dalšího.

Program následně pokračoval procházkou po jednotlivých rajónech, návštěvníci tak měli možnost se setkat s chovateli šelem, ptáků, primátů, kopytníků i Expozice Rajské ostrovy a dozvědět se od nich spoustu zajímavých informací. Svoji činnost během odpoledne prezentovali také sokolníci ze Šluknova a pracovníci z Asociace strážců přírody. O závěr akce se postaralo Štěpánčino divadélko s pohádkou O slonovi. Sobotní den v děčínské zoo si užilo více než 600 příchozích.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace