Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem SLUNETA Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín

sluneta-usti-nad-labem-vs-bk-decinV posledním utkání před Vánocemi se děčínští basketbalisté v třaskavém derby střetnou s ústeckými Pandami. Grády pondělní dohrávce 20. kola dodává i fakt, že utkání startující v 18 hodin vysílá přímým přenosem stanice ČT sport.

Válečníci do bitvy s výběrem (koučujícího) prvního asistenta Martina Stavěla půjdou jako lídři tabulky. Bilanci na 16 výher ku dvěma porážkám si vylepšili ve středečním domácím mači s Novou hutí Ostrava, která přijela na sever Čech výrazně oslabená a odjela nakonec poražena v poměru 56:92 (top skóreři DC: Šiška 17, Pomikálek 15, Vyoral 13).

Naopak ústeckým borcům se v letošní sezoně příliš nedaří a aktuálně figurují v tabulce až na desáté příčce díky šesti výhrám a jedenácti porážkám. V 19. kole měli Ústečtí volno, takže svůj poslední mač odehráli v kole předminulém, kdy po velkém boji zvítězili doma nad mmcité Brno 95:90 (top skóreři Ústí: Barham 33, Čarnecký 17, Pecka 16).

V prvním letošním vzájemném měření sil v ARMEX Sportcentru na kurtu jasně kralovali svěřenci Pavla Budínského, kteří po velmi dobrém výkonu dokráčeli nakonec k výhře 90:73 (Stria 17, Houška a Vyoral po 13 – Kendrid 20, Barham 16).

Změny v kádru Ústí v průběhu letošní sezony:
Příchody:
Cory Abercrombie (pivot), Glean Dean (rozehrávač/křídlo).
Odchody: Marcel Anderson (rozehrávač), John Eggleston (pivot).

V Českém poháru skončilo ústecké putování ve 4. kole, kdy Čarnecký a spol. nestačili na nymburské „béčko“ a podlehli mu 67:72.

Bodoví tahouni Ústí v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Andrew Barham – 13,9 bodu a 5 doskoků na utkání
Ladislav Pecka – 13 bodů a 8 doskoků na zápas
Michal Čarnecký – 10,6 bodu a 7 asistencí na utkání

Válečníci se v Ústí mohou těšit také na velkou podporu svých skvělých fans, jelikož dva autobusy jsou již naplněny a klub se rozhodl vypravit i třetí! K tomu navíc řada fanoušků dorazí na utkání po vlastní ose, takže o zápletku i výbornou atmosféru je rozhodně postaráno.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta