Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi prohráli pošesté v řadě, Vlci z Jablonce si odvezli všechny tři body

vlci jablonecV předehrávce čtyřiadvacátého kola druhé hokejové ligy zamířili na led Děčína Vlci z Jablonce, kteří potvrdili roli favorita a z děčínského ledu si nakonec odvezli všechny tři body za výhru 5:2. I v odvetě tak byli Jablonečtí úspěšní.

První třetina začala velkou šancí Jablonce, a to už ve druhé minutě. Frk ujel po pravé straně a dostal se až ke Štichovi, ten ale tváří v tvář hostujícímu útočníkovi uspěl. O dvě minuty později jel na druhé straně Zika také sám na gólmana hostí, ale když už se napřahoval ke střele, sudí si všimli, že Medvědi špatně střídali a po přerušení hry poté inkasovali trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Přesilovku hosté ale využít nedokázali a skóre se tak prozatím neměnilo. Ke změně došlo na počátku třinácté minuty, kdy Medvědy do vedení poslal LUKÁŠ ZIKA, jenž zužitkoval střelou švihem přesnou přihrávku od Volrába – 1:0. O chvíli později lapil tutovku Faigla z prostoru mezi kruhy Stejskal a podržel svůj tým. A další zákrok si připravil hostující gólman v šestnácté minutě, jenž nepovolil Buďovi zasunout puk za jeho záda. Do konce prvního dějství se už nic nestalo a hokejisté Děčína tak šli poprvé do kabin s jednobrankovým náskokem.

Ten udrželi pouze do dvaatřicáté minuty. JAN ŠULC se totiž dostal k odraženému puku po zákroku Štichy a bez větších problémů poslal kotouč do odkryté domácí klece – 1:1. Po jedovce Kaltenböcka mohli jít Medvědi znovu do vedení, jenže Stejskal vytasil efektní zákrok a jen díky němu hosté neinkasovali. Naopak v šestatřicáté minutě šli do vedení hosté. JIŘÍ PEŘINA vzdušnou střelou překvapil Štichu a rozradostnil podruhé své spoluhráče – 1:2. A aby toho nebylo málo, za necelé dvě minuty měli Jablonečtí v zádech už náskok o dva góly. LUKÁŠ TONDR svou přesnou střelou z prostoru mezi kruhy vymetl doslova všechny pavučiny v brance Medvědů a ti tak prohrávali už 1:3. Rána Faigla v samotném závěru druhé třetiny mohla znamenat kontaktní branku, jenže Stejskal svou svatyni zamkl svými betony a před odchodem do kabin tak hodně svůj tým podržel.

Třetí perioda ještě ani nestačila pořádně začít a už musel Šticha lovit puk ze své sítě počtvrté. Už šest sekund po vhazování dostal puk KAMIL BŘÍŠKA, jenž se dostal do úniku a svou střelou tak bleskově překonal znovu domácího brankáře – 1:4. Oliverius se pokoušel překonat Stejskala prudkou střelou, ale reflexní zákrok brankáře Vlků mu skórovat znovu nedovolil. Poté se v nenápadné akci prosadili opět hosté a vedli už rozdílem čtyř gólů. LUKÁŠ TONDR se nejlépe zorientoval ve skrumáži před děčínskou brankou a navýšil skóre svého celku – 1:5. Po polovině třetí části měl nejprve velkou šanci Peřina, odkrytou děčínskou klec ale netrefil. Po něm na druhé straně nedokázal došťourat kotouč za záda Stejskala Buďa, ke skórování ale neměl daleko. Minutu a půl před vypršením základní hrací doby se Medvědi přeci jen dočkali druhé branky, když se přesně trefil JAROSLAV HAŠEK – 2:5. To ale bylo už vše, tímto gólem děčínský útočník jen kosmeticky upravil skóre. Znovu hokejisté nebodovali, a to už v šestém utkání v řadě. Vlci si odvezli plný počet bodů a upevnili si tak prozatím pátou pozici v druholigové tabulce.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Zika (Volráb, Oliverius), 59. Hašek – 32. Šulc (Tondr L., Pilař), 36. Peřina (Čechura), 39. Tondr L. (Pilař, Šulc), 41. Bříška (Pilař, Šulc), 48. Tondr L. (Bříška)

Sestava HC Děčín:
Šticha (od 51. Kácha) – Vaněk, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Klement, Kvaček, Michajličenko – Volráb, Hašek, Buďa – Oliverius, Zika, Kment – Fojt, Faigl, Sýkora – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín