Rubriky
Sport Zprávy

Hokejistům Děčína se povedlo vstoupit do nového roku tou správnou nohou

Hokejistům Děčína se povedlo vstoupit do nového roku tou správnou nohou. V duelu proti Hronovu jim k tomu pomohla výsledkově povedená první třetina. Wikov sice bojoval a v poslední části zadělal na drama, ovšem Medvědi si nakonec vedení pohlídali a úspěšně navázali na výhru z konce loňského roku. Povedenou premiéru mají za sebou brankář Adam Horák, jenž dal výborným výkonem základ pro zisk tří bodů a Daniel Jouza, který pomohl gólem.

Hned v úvodu zahrozil v samostatném úniku hostující Dominik Matouš, ale Adam Horák se ve své premiéře zaskvěl zákrokem. Ve druhé minutě měl velkou příležitost i na druhé straně Daniel Jouza, jehož dorážku však zlikvidoval Michal Pitrr. V 6. minutě jel sám i Tomáš Nezbeda, jenomže jeho akce gólem neskončila. V desáté minutě při dvojnásobné početní výhodě zazvonil Vladimír Brož o tyč. V čase 11:10 se Medvědům povedlo využít přesilovku 5 na 4 a tím otevřeli skóre zápasu. Ondřej Sýkora dostal nabito do místa okraje levého kruhu a bombou prostřelil gólmana – 1:0. V čase 14:11 napřáhl od modré Jakub Loukota a přesnou ranou vymetl horní růžek – 2:0. Ani ne za minutu už to bylo o tři branky. Hned po vyhraném vhazování narval dělovkou puk za záda brankáře Vladimír Brož – 3:0.

Na začátku druhé třetiny podržel Děčín Adam Horák, když skvěle vychytal únik Tomáše Hynka. Ve 25. minutě měl obrovskou šanci Vladislav Vrtek, jenž byl zcela sám v mezikruží, ovšem proti němu předvedl ukázkový semafor děčínský srážce svatyně. V čase 25:25 se počtvrté radovala střídačka Medvědů. David Tůma se neukvapil a střílenou přihrávku poslal na Tomáše Faigla, od nějž se odrazil kotouč za záda Pitrra – 4:0. V čase 33:55 využili přesilovku i hosté, když Dominik Matouš dorazil do brány střelu Iliy Babruseva – 4:1. Ve 37. minutě poskakoval puk v brankovišti a Danielu Jouzovi moc nechybělo, aby ho poslal do odkryté klece.

Grizzly začali poslední část nejlépe, jak mohli a v čase 43:39 měli opět čtyřbrankový náskok. Parádní přesilovkovou kombinaci zakončil před brankovištěm svým prvním gólem za Děčín Daniel Jouza – 5:1. Za 74 sekund se hostům povedlo snížit. Kotouč propadl pod bruslemi domácího obránce, čímž vznikla šance pro Dominika Matouše a ten si tváří v tvář brankáři poradil – 5:2. Ve 46. minutě ujel Jan Smola, ale bekhendem minul bránu. V čase 50:28 zadělal hostující celek ve svém oslabení na drama. Hráči Hronova zabojovali v útočném pásmu o kotouč, následně Filip Vaňkovský připravil palebnou pozici pro Šimona Táborského, který švihem z hranice kruhu prostřelil Horáka – 5:3. Děčínský gólman poté zlikvidoval velkou příležitost Janu Ledererovi, jenž byl velmi blízko gólu. Klid na hokejky vrátila Medvědům branka v čase 53:17. Situaci dva na jednoho parádně zakončil David Tůma, když si položil Pitrra a bez problému skóroval – 6:3. Na začátku 58. minuty Wikov umocnil svou přesilovku odvoláním gólmana, jenže toho v čase 57:45 využil Tomáš Nezbeda a střelou do prázdné brány uzavřel gólový účet zápasu – 7:3.

Branky a asistence: 12. Sýkora (Zedek, Jursa), 15. Loukota (Zedek), 16. Brož (Sýkora, J. Tůma), 26. Faigl (D. Tůma, Nezbeda), 43. Jouza (Faigl, Nezbeda), 54. D. Tůma (Faigl, Nezbeda), 58. Nezbeda – 34. Matouš (Babrusev, Vaňkovský), 44. Matouš (Táborský, Voňka), 51. Táborský (Vaňkovský)

Sestava HC Děčín: Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, Černý, Jouza – Sýkora, J. Tůma, Jursa – Nowák, Parshakov, Chovanec
Sestava HC Wikov Hronov: Pittr (Malychin) – Babrusev, Táborský, Cestr, Rubáček, Ondruš, Voňka – Trandin, Vrtek, D. Straka – Lederer, T. Hynek, M. Hájek I – Popitič, Vaňkovský, Matouš – Plíšek

Zdroj: HC Děčín