Rubriky
Sport Zprávy

Derby ovládli Medvědi!

Hned ve druhém kole čekal Medvědy pikantní zápas v podobě derby se Slovanem. Utkání na ústecké půdě nabídlo gólovou podívanou, na jejímž konci se z výhry 6:4 radovali děčínští hokejisté. K prvním třem bodům pomohl čtyřbodový kapitán Tomáš Faigl a dvěma trefami Jan Smola s Tomášem Nezbedou.

První vážnější možnost si Medvědi připravili v 9. minutě, kdy se v závaru před Davidem Stahlem dostal k zakončení David Tůma, ovšem ústecký gólman situaci vyřešil přesným zákrokem. Z úvodní branky zápasu se radovali hráči Slovanu, kteří po šesti vteřinách využili přesilovou hru. Lukáš Popela nabil Martinu Bláhovi, jehož tvrdý projektil skončil v síti – 1:0. Ve 13. minutě mohlo být na straně domácích ještě veseleji, nicméně Danovi Bartoši zabránila ve skórování tyč. V 15. minutě mohl vyrovnat z úniku Tomáš Nezbeda, jenomže Stahla nepřekonal. Na začátku 18. minuty nastřelil David Tůma tyč.

Do druhé třetiny vlítli Grizzly jako uragán. Nejprve v čase 20:47 vyrovnal David Tůma, jenž po přihrávce Tomáše Nezbedy proměnil přečíslení – 1:1. A ani ne za minutu nato přišel obrat ve skóre, když Jan Smola objel bránu a svou akci zakončil ke vzdálenější tyči – 1:2. V čase 34:23 šli Medvědi do dvojnásobného vedení díky gólu v přesilovce 5 na 3. Na konci kombinace stál Tomáš Nezbeda, který dorazil puk do prázdné klece – 1:3. Jak patřil začátek periody děčínským hokejistům, tak její konec byl v moci Slovanu. Nejdříve se na konci 37. minuty střelou nad rameno Michaela Petráska prosadil Lukáš Popela – 2:3. A o necelé dvě minuty později přišlo po špatné rozehrávce Děčína vyrovnání, Jan Rudovský si tváří v tvář gólmanovi věděl rady – 3:3.

Ve 43. minutě měl velkou možnost z bezprostřední blízkosti Dan Bartoš, avšak proti němu vytáhl skvělý zákrok Petrásek. Na druhé straně zase nevyužili větší závar hráči Děčína. V čase 45:22 se už Grizzly mohli radovat, neboť se prosadil kapitán týmu. Tomáš Nezbeda přiklepl kotouč Tomáši Faiglovi a ten bombou nedal Stahlovi šanci – 3:4. V čase 47:10 zvýšil Jan Smola, který ujel domácí obraně a po kličce zasunul puk mezi betony brankáře – 3:5. Ve 49. minutě mohl po pěkné souhře první útočné letky definitivně rozhodnout David Tůma, ale Stahl se proti jeho pokusu stihl přesunout. V čase 52:51 zadělalo Ústí v početní výhodě na drama, Lukáš Sýkora od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:5. Poté dostali hráči Ústí velkou možnost srovnat, protože hráli skoro dvě minuty přesilovku 5 na 3. Děčínská obrana v čele s výborným Petráskem však odolala. Vítězství v derby stvrdil v čase 59:22 Tomáš Nezbeda, jenž akci v útočném pásmu začal a také zakončil – 4:6.

Branky a asistence: 12. M. Bláha (Popela, Dubský), 37. Popela (Berčík), 39. Rudovský, 53. L. Sýkora (Rudovský, Petráš) – 21. D. Tůma (Nezbeda, Faigl), 22. Smola, 35. Nezbeda (Brož, Faigl), 46. Faigl (Nezbeda, Tůma), 48. Smola, 60. Nezbeda (Smola, Faigl)

Sestava Slovan Ústí n.Labem: Stahl (Vlach) – Kubát (A), V. Hynek, Popela, L. Sýkora, Funk, Gottfried, Polata – M. Bláha, Roubík (A), Dubský – Berčík, Petráš, Rudovský (C) – Kuchynka, Bartoš, J. Tůma – Krédl, Nedoma

Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Hercík, Starý, – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Nowák, Macek – Dej

Stadion: Ústí nad Labem

Zdroj: HC Děčín