Rubriky
Sport Zprávy

Do Děčína míří loňský účastník první ligy. Na Medvědy si zuby brousí Havlíčkův Brod

HC DěčínJeště v loňské sezóně hráli hokejisté BK Havlíčkův Brod druhou nejvyšší soutěž, a sice první hokejovou ligu. Po pádu do třetí nejvyšší soutěže se stali bývalí Rebelové také soupeřem Děčína.

HC Děčín
Medvědi si v posledních dvou utkáních připsali veledůležitých šest bodů. Nejprve na domácím ledě dovedli utkání do vítězného konce nad Pískem – 9:5 a poté ve středu plně bodovali i na ledě Jindřichova Hradce, odkud přivezli další body za výhru 4:2. V sobotním klání je však nečeká vůbec nic lehkého.

BK Havlíčkův Brod
Bývalý prvoligista totiž prohrál třikrát po sobě – s Klatovy, Trutnovem a Bílinou a na led Děčína si jede spravit reputaci a má v plánu obrat Medvědy o nějaké ty body. Potvrdí vzrůstající formu domácí hokejisté a znovu vyhrají nebo se naopak budou z výhry radovat hosté, kteří potřebují taktéž body jako sůl? Uvidíme po skončení tohoto duelu, jak to celé nakonec dopadne.

Vzájemná utkání
Vzájemné zápasy se datují do sezóny 2004-2005, kdy se oba celky mezi sebou utkaly ve čtvrtfinále play-off druhé hokejové ligy. Tehdy zvítězili Havlíčkobrodští ve vyrovnané sérii na zápasy 3:2 (5:2, 2:3, 2:3, 6:3, 0:5), postoupili do semifinále a Děčínu tak ukončili sezónu. Medvědi tak mají svému soupeři rozhodně co vracet.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná v sobotu 31.10.2015 v 18. hodin a všichni jste do hlediště srdečně vítáni. Přijďte povzbudit Medvědy v bojích o další body a buďte jejich šestým hráčem. Vaše hlasivky budou potřebovat.

Online přenos: HC Děčín – BK Havlíčkův Brod

Vendula Zdražilová, HC Děčín