Rubriky
Sport Zprávy

BK Armex Děčín vs SK Slavia Praha

Také v 16. kole budou mít Válečníci co napravovat. Do ARMEX Sportcentra totiž přijede pražská Slavie, na jejíž palubovce inkasovali nepříjemnou těsnou prohru.

Slavisté začali sezónu vydřenou výhrou v prodloužení nad nováčkem soutěže z Písku 115:112, poté přišly tři prohry s Nymburkem, Kolínem a Opavou. Následně se v Praze představil Děčín, kde byli úspěšnější sešívaní. Minutu a půl před koncem sice Děčín vedl po trojce Kroutila 71:74, ovšem střelecky rozjeté americké křídlo Lesley Cortez Varner II nakonec otočilo na 80:76. Třetí výhru urvali Pražané v Olomoucku, kde opět v prodloužení zvítězili 100:102. To bylo v druhé polovině října, od té doby Slavie prohrála sedmkrát v řadě. Naposledy dostala tvrdý direkt v Opavě, kde padla 110:67 (nejlepší střelci Slavie: Varner 15, Agravanis 14, Shelton 12).

Další výhru v prodloužení získali hráči Slavie ve 3. kole Českého poháru mužů, když na palubovce Jindřichova Hradce remizovali v základní době 83:83, o čemž rozhodla trojka Thompsona v poslední vteřině. V nastavení už ale dovolili domácím jen čtyři body a zvítězili 87:94 (nejlepší střelci Slavie: Thompson 23, Agravanis 16, Shelton 14).

Pražané udělali v sestavě několik změn. Nejprve se jí zranil americký pivot Pearson, poté odešel americký rozehrávač Newkirk, jehož nahradil, ale hned následně opustil účastník mistrovství světa v dresu ostrovních Kapverd Tavares (jmenovec slavnějšího spoluhráče z Realu Madrid), jenž dostal nabídku z 2. francouzské ligy. Tyto ztráty zacelily příchody zkušeného anglického reprezentanta Teddyho Okereafora, který se chopil rozehrávky. Pátým cizincem na soupisce se stalo řecké křídlo Ioannis Agravanis.

Pražský tým vede portugalský trenér Hugo Miguel da Silva Salgado a jeho hlavními tahouny jsou podle očekávání cizinci. Bodovým lídrem je Varner s průměrem 20,2 bodu na utkání, k tomu přidává přes šest doskoků a šest získaných faulů. Další Američan Shelton střílí 10,8 bodu (+ 7 doskoků), jeho krajan Thompson přidává 8,1 bodu. Novic Okereafor má průměr po třech zápasech 8,7 bodu a 5 asistencí, Agravanis stihl ve dvou utkáních dát 15 bodů. Nejlepším z českých borců je Michal Mareš s průmerem 8,2 bodu.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Slavia se opírá o kvalitní zahraniční hráče, které doplňují velmi dobří čeští hráči Mareš, Pumprla a Jelínek. Máme v živé paměti náš vzájemný zápas na Slavii, kde jsme ho měli slušně rozehraný, ale přesto jsme jej nezvládli dotáhnout do vítězného konce. Potřebujeme předvést dobrou týmovou obranu, abychom mohli urvat cennou výhru.“
Petr Macháč, pivot BK ARMEX Děčín: „V sobotu nás čeká domácí zápas proti Slavii, která má momentálně několik porážek v řadě, a proto je jasné, že to nebude chtít nechat jen tak. Musíme se připravit na jejich střelce a hrát na sto procent na obou stranách hřiště. Věřím, že pokud toto splníme, budeme si moct v sobotu připsat další výhru.“

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
SK Slavia Praha – BK ARMEX Děčín 80:76
Varner 32, Shelton 16, Mareš 9, Thompson 9 – Svoboda 16, Walton 16, Pomikálek 14, Kroutil 12.

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Komisař: Šikner Roman

Zdroj: BK Děčín