Rubriky
Sport Zprávy

V 10. kole základní části Kooperativa NBL si to Válečníci rozdají s kolínskými Medvědy

V 10. kole základní části Kooperativa NBL si to Válečníci rozdají s kolínskými Medvědy, kteří jsou nebezpečným a nevypočitatelným soupeřem. Ukázali to také v minulé sezóně, kdy získali několik velmi cenných skalpů a sezónu začali dobře, ale postupně jim docházel dech. Po základní části skončili sedmí, ve skupině A1 uhráli jen čtyři vítězství a klesli na 8. příčku. V předkole play-off pak Kolín vyhořel s USK Praha, podlehl mu 0:2 na zápasy a sezóna pro něj skončila.

V létě nastala v kádru klubu veliká obměna, když odešli hráči Odomes, Slavinskas, Lošonský, Šiška, Mareš, Jelínek, Dlugoš či Vacek. Na trenérské pozici pak skončil Adam Konvalinka, jehož nahradil Predrag Benáček, který Medvědy už vedl v letech 2008 až 2017. V sestavě zůstali Číž, Petráš, Filip Novotný, Stegbauer, Pavel Novák a Merta, ty pak doplnili Američané Holden Vasic Redparth (křídlo) a Jamari Alayae Smith (power forward). Z Olomoucka dorazil Filip Halada, z Hradce Králové rozehrávač Adam Goga a sestavu posílil i pivot Dominik Štěpán.

Kolínští začali novou sezónu výhrou v Ústí nad Labem, poté porazili doma Olomoucko i Slavii Praha, takže start byl povedený. Následovala sice prohra na USK, ovšem tu vykompenzovalo domácí vítězství nad Brnem. Jenže následně Medvědi doma prohráli s Pískem 91:94, nestačili na domácí Nymburk 81:59 a čtvrtou prohru inkasovali v Pardubicích, kde padli 86:61 (nejlepší střelci Kolína: Smith 27, Redparth 16, Goga 9). V posledním duelu ale Medvědi trojkou Číže porazili doma mistrovskou Opavu 90:89 (nejlepší střelci Kolína: Číž 29, Smith 18, Redparth 15). Kolín se přihlásil opět do Alpe Adria Cupu, kde zatím odehrál dva zápasy. Doma nejprve porazil BC Vídeň střelou v posledních vteřinách 90:88, poté uspěl na palubovce chorvatského KK Dubrava 79:81, když opět rozhodl šestkami Číže v samém závěru..

Kolín jednoznačně táhne Smith, jenž má průměr 22,6 bodu a téměř 8 doskoků na zápas. Redparth dává 12,3 bodu, těsně pod hranicí deseti bodů jsou Petráš a Novotný. Rozehrávač Číž má průměr 11 bodů a 6 asistencí na utkání.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Kolín předvedl famózní výkon proti mistrovské Opavě a dokázal urvat cennou výhru. Klíčem k úspěchu bude hra na naši obranné polovině při řešení clony na hráče s míčem mezi Čížem a Petrášem, z čehož profitují vzápětí výborní střelci z trojkové vzdálenosti. Hrajeme doma a chceme se rvát o výhru v důležitém zápase.“
Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „Máme před sebou další zápas na domácí palubovce. Tentokrát proti Kolínu, který měl výborný vstup do sezóny, navíc v posledním zápase dokázal zaskočit i Opavu. Věřím ale, že všichni vstoupíme do utkání s naprostou koncentrací a znovu, za pomoci  našich úžasných fanoušků, doma nezaváháme.“

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Komisař: Macela Miroslav

Zdroj: BK Děčín