Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Vánoce 2023: Létající andělé, zpívající strom či betlém

Stejně jako loni se hlavní vánoční program odehraje před městskou knihovnou. Chybět ale nebudou trhy na Husově náměstí nebo oblíbené středeční zpívání. Letošní novinkou bude betlém v Křížové ulici. Ta se promění na vánoční uličku.

První adventní víkend je tradičně spjat s rozsvícením vánočních stromů. Ani letos tomu nebude jinak.

„Program odstartuje sobotním Food festivalem za doprovodu například skvělého Ondřeje Rumla. V neděli je kromě sletu andělů připraven také koncert Pěveckého sboru gymnázia a Vánoční koncert pro Děčín teplické konzervatoře,” popisuje Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport (Volba pro Děčín). Chybět nebudou ani oblíbené pohádky pro děti nebo tvořivé dílny. Pro prostor před knihovnou se rada města rozhodla na základě doporučení městské policie a Městského centra kultury a cestovního ruchu především proto, že nebude potřeba nijak omezovat dopravu uzavřením páteřní komunikace a odkláněním autobusové dopravy. Důležitou roli hrají i veřejné toalety, které jsou u knihovny k dispozici, a také lepší zázemí pro všechny účastníky v prostorách informačního centra. Podle městské policie je prostor před knihovnou vhodnější i kvůli bezpečnosti. Město plánuje prostor před knihovnou více zútulnit vánočními dekoracemi.

Na několika místech
Celý pestrý adventní program včetně stánkařů je letos kompletně v režii města a bude probíhat na různých místech. Skvělou atmosféru si lidé budou moct vychutnat po celou dobu adventu v Křížové ulici. Budou zde stánky s občerstvením a drobnými dárky, fotopoint, dřevěný betlém a oblíbený zpívající strom.

„Mám velkou radost, že se v rámci vánočního programu podařilo do Děčína vrátit zpívající strom, který opět bude krásnou příležitostí pro setkávání a sdílení hudby,“ potvrzuje Martin Pošta atraktivnost letošního programu.

Další vánoční stromy se rozsvítí na Masarykově náměstí, v Křížové ulici, na Husově náměstí, před hlavním nádražím a také na Pastýřské stěně.

Zdroj: Magistrát města Děčín