Rubriky
Sport Zprávy

Kobra srovnala stav série na 1:1

kobra prahaV pátek 13. 3. 2015 se hrálo druhé utkání série mezi Děčínem a Kobrou. Stejně jako ve středu musel duel dojít do prodloužení. V něm nakonec byli úspěšnější hosté a díky tomu srovnali s Děčínem krok. Další zápas bude pokračovat v neděli znovu na Kobře.

Začátek zápasu začal rychlou útočnou hrou na obou stranách. Hned v první minutě byly k vidění dvě šance. Nejprve Bílka ohrozil Volráb a poté na druhé straně v jasné střelecké pozici netrefil domácí branku Paris. V páté minutě střílel Oliverius, na připraveného Bílka však nevyzrál. V polovině první třetiny se před hostující branku dobře postavil Vacek a snažil se dorážet střelu Oliveriuse. Jenže k puku se bleskurychle dostali obránci Kobry a poslali ho do bezpečí. Z opačné strany najížděl před Lavingera Novák a domácí gólman se musel ve svém brankovišti hodně otáčet. Nakonec ale těžkou střelu pokryl a podržel svůj tým. Asi největší šance v prvním dějství byla k vidění na počátku devatenácté minuty, kdy ujel Kuchynka úplně sám na Bílka, ale tváří v tvář před jeho brankou neuspěl. První perioda tak tentokráte skončila bez branek.

I ve druhé části byli Medvědi aktivním týmem, vypracovali si další slibné šance, ale Bílek byl vždy na místě. Hosté se ale do šance dostali ve čtyřiadvacáté minutě a rovnou z toho byla úvodní branka zápasu. TOMÁŠ PŮLPÁN byl tím úspěšným střelcem, který poslal puk za záda jinak výborného Lavingera – 0:1. Hosté se však z vedení příliš dlouho neradovali. Hned po vhazování ve středovém kruhu se do útočného pásma rozjela děčínská první formace a byla z toho vyrovnávací branka. JAROSLAV HAŠEK střelou do vinglu branky Kobry velmi rychle smazal děčínské manko a mohlo se tedy začínat znovu od začátku – 1:1. Kobra však zahrozila znovu ve třicáté minutě, kdy se přesně mezi tři tyče trefil DOMINIK ŠTEINER a vrátil svému týmu vedení – 1:2. Ale Medvědi znovu záhy vyrovnali. Ve čtyřiatřicáté minutě využil přesilovou hru MICHAL OLIVERIUS a vrátil Děčín zpět do hry – 2:2. Poté znovu Oliverius nebezpečně zahrozil před Bílkem, ale další gól z toho nebyl. Podruhé do kabin se šlo znovu za nerozhodného stavu.

Třetí dějství bylo trochu opatrnější, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, která by mohla znamenat neúspěch tohoto klání. V sedmačtyřicáté minutě se k mohutné střele napřáhl DANIEL VOLRÁB a strhl vedení na stranu Medvědů. Jenomže radost na ledě trvala jen krátkou chvíli. Poté totiž došlo k debatě mezi hlavním sudím a kapitány obou týmů. Hlavní rozhodčí si poté nechal zavolat i brankového sudího, který potvrdil, že se o branku jednalo, proto rozsvítil světlo za hostující brankou. Jenomže nakonec branku neuznal, neboť dal na výrok čárového arbitra, jenž tvrdil, že se o gól nejednalo. Na tvářích hokejistů byla vidět bezmoc a smutek. Nicméně s touto situací nemohli vůbec nic dělat a hra musela pokračovat dál. V čase 58:46 zívala před Haškem takřka odkrytá klec, ale puk orazítkoval nejprve levou tyč branky Kobry a poté se odrazil také od břevna. Do konce třetí třetiny se pak už nic nestalo a zápas tak podruhé v této sérii dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase hráli Medvědi dvakrát přesilovou hru 5 na 3, ale po ostřelování hostující branky držel Bílek svůj tým nad vodou svými přesnými zákroky. Ve čtyřiašedesáté minutě se ochránce svatyně hostí znovu zaskvěl, tentokrát po jedovaté střele Faigla. V závěru prodloužení pak hráli hosté přesilovou hru při vyloučení Kuchynky a tu dokázali využít. MARTIN ČURDA svou střelou poslal puk za záda domácího brankáře a na ledě pak propukla hostující radost. Kobra tedy s Děčínem srovnala krok a stav série před nedělním utkáním v Praze je 1:1.

HC Děčín – HC Kobra Praha 2:3 po prodloužení (0:0; 2:2; 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Hašek (Vacek, Volráb), 34. Oliverius (Kaltenböck, Faigl) – 24. Půlpán (Novák), 30. Šteiner (Jakeš), 69. Čurda (Jakeš, Novák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Klement, Kvaček, Havlíček – Vacek, Volráb, Hašek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín