Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi padli až po nájezdech

Poslední výjezd roku se pro Medvědy vyvíjel dobře, když proti Chebu hned dvakrát vedli. Soupeř však dokázal pokaždé vyrovnat, podruhé se tomu stalo v 55. minutě. Duel následně dospěl do prodloužení, ve kterém fanoušci branku neviděli, takže nakonec o vítězi musely rozhodnout nájezdy. V nich byl šťastnějším týmem domácí celek, což pro Grizzly znamenalo, že se z Karlovarského kraje vrátili s bodem.

Děčín šel brzy do vedení, když v čase 3:39 potrestal dvojnásobné vyloučení soupeře. David Tůma z hranice kruhu parádním švihem vymetl pavučiny za domácím gólmanem – 0:1. Ve 12. minutě se až k brankáři proháčkoval Šimon Krutina, proti němu však zasáhl Ondřej Skokan. V předposlední minutě úvodní části se hnal do protiútoku Ferdinand Tóth, s jehož střelou a následnou dorážkou si Skokan poradil.

Ve 21. minutě ujel Marek Švec, ale přestřelil, šance ještě pokračovala, když Petr Rozhon našel před bránou Petra Kořána, proti jehož pokusu skvěle zakročil Skokan. Ve 25. minutě zakončoval situaci dva na jednoho David Černý, jenže mimo a následně nebezpečně střílel z mezikruží Jan Smola, který se však také netrefil mezi tři tyče. Asi v polovině utkání nebyl daleko od gólu Adam Bartoň, jenž dorážel ránu Vladimíra Brože, jenže Jakub Kašpar nedovolil Děčínu skórovat. Ve 31. minutě mohl potrestat ztrátu Medvědů Jaroslav Vašíček, nicméně v poslední chvíli mu puk sjel z čepele. V čase 37:24 se Chebu povedlo vyrovnat, přesilovkovou kombinaci zakončil do prázdné Petr Kořán – 1:1. Srovnaný stav vydržel jen půl minuty, jelikož se Grizzly vrátili do vedení. Tomáš Faigl parádním pasem oslovil přijíždějícího Davida Tůmu a ten zblízka překonal Kašpara – 1:2.

V 50. minutě se v oslabení dostal do úniku Václav Stejskal, ale s jeho pokusem si poradil děčínský gólman. V 54. minutě našel Tomáš Faigl u vzdálenější tyčky Tomáše Nezbedu, který se nadvakrát pokoušel překonat Kašpara, ovšem neúspěšně. Chebu se povedlo v čase 54:33 vyrovnat, když David Novotný obral obránce na modré o puk, pláchl všem a svůj únik zakončil mezi betony gólmana – 2:2. V 58. minutě se musel činit Ondřej Skokan a střelu Novotného vytěsnil ramenem. Další branka v základní hrací době už nepadla, takže na řadu přišlo prodloužení.

V 63. minutě se prokličkoval až před brankáře David Černý, jenže jeho klička byla příliš dlouhá a šla mimo. V poslední minutě prodloužení měl ještě šanci Vojtěch Šik, jenž stačil tečovat nahozený pokus, nicméně Skokan vytáhl levý beton. Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu nájezdy. V nich zajistil bonusový bod pro Cheb Michael Čejka – 3:2.

Branky a asistence: 38. Kořán (Čejka, D. Novotný), 55. D. Novotný, rozh. náj. Čejka – 4. Tůma (Nezbeda, Brož), 38. Tůma (Faigl, Bartoň)

HC Stadion Cheb vs. HC Děčín (3:2sn)

Sestava HC Stadion Cheb: Kašpar (K. Kolář) – Innanmaa, V. Stejskal, Vápeník, Kořán (C), Šik, Jonák – Krutina, Rozhon, V. Skuhravý – M. Skuhravý, Vašíček, Čejka (A) – A. Vlach, M. Švec, V. Kvasnička – Klíma, Tóth, Krejsa – D. Novotný, Karpov

Sestava HC Děčín: Skokan (náj. Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck, Starý – Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Parshakov – Sýkora, Jursa, Nowák – Hruška

Zdroj: HC Děčín