Rubriky
Sport Zprávy

Další vítězné derby pro Medvědy!

Po třech dnech čekalo Medvědy další krajské derby, ke kterému tentokrát zajížděli na led silného Chomutova. V dramatickém utkání se hokejistům Děčína povedlo hned třikrát vyrovnat, naposledy tomu bylo až v předposlední minutě základní hrací doby. Duel se tak dostal do prodloužení, kde gól nepadl, takže na řadu přišly nájezdy. V nich byli úspěšnější Grizzly, kteří po výhře získali velmi cenný skalp favorita.

První vážnější možnost patřila domácím, když se v páté minutě příhodně odrazil puk od zadního mantinelu pro domácího Viktora Hübla, nicméně Michael Petrásek utěsnil místo u levé tyčky a zastavil šanci. V 10. minutě se Piráti na nějakou dobu usídlili v útočném pásmu a děčínský brankář musel několikrát zasahovat. V 11. minutě měli svou první příležitost i Medvědi, Tomáš Nezbeda našel zpoza branky Davida Tůmu, jehož rána z dobré pozice prověřila Martina Altrichtera. Ve 13. minutě se před domácí svatyní ocitl zakončující Tůma, jenomže chomutovský gólman se roztáhl a betonem zakročil. Těsně před odchodem do šaten se poprvé měnilo skóre zápasu. Tadeáš Svoboda využil nabídky Viktora Hübla a nekompromisně zakončil – 1:0.

Grizzly vstoupili do druhé třetiny skvěle a po minutě vyrovnali stav. Ondřeji Sýkorovi se v situaci dva na jednoho povedlo nadvakrát přihrát na volného Tomáše Nezbedu, který zametl puk do odkryté klece – 1:1. V čase 25:02 se Piráti vrátili do vedení. Viktor Hübl našel přes osu hřiště Františka Lukeše a ten zamířil přesně do horního rohu – 2:1. Ve 32. minutě dostali děčínští hokejisté možnost dvouminutové přesilovky 5 na 3, ale v jejím průběhu gól nepadl. Ten padl až s příchodem vyloučených hráčů na led, kde se po parádní ráně prosadil Jan Smola – 2:2. Ve 35. minutě měl šanci volný Jakub Chrpa, ovšem proti jeho střele z otočky vytáhl beton Petrásek. Ve 37. minutě mohl potrestat špatné vyjetí brankáře Jan Smola, avšak jeho pokus od modré trefil jen boční síť, to byla obří šance Děčína.

Ve 43. minutě zůstal po závaru před brankovištěm volný puk, ale nikomu z Chomutovských se ho nepovedlo dopravit za čáru. V čase 46:37 se potřetí v zápase ujali Piráti vedení. Ze skrumáže v obranném pásmu Děčína vyplaval kotouč na Filipa Eliáše, jenž se poté tváří v tvář Petráskovi nemýlil – 3:2. V 53. minutě mohl potrestat chybu v rozehrávce Chrpa, nicméně Petrásek nedorozumění napravil a chomutovského útočníka vychytal. V předposlední minutě hráli Medvědi přesilovku a početní výhodu ještě zvýhodnili tím, že odvolali brankáře. A v čase 58:31 to přineslo ovoce. Tomáš Faigl nabil Davidu Tůmovi a ten bombou málem protrhl síť – 3:3. Další gól už nepadl, a tak se šlo do prodloužení.

V 61. minutě měli velkou šanci domácí při početní výhodě, nicméně kotouč za brankovou čáru nedostali. V závěrečné minutě byl v dobré příležitosti Vladimír Brož, ale jeho pokus, který by směřoval do brány, zablokovala obrana. Vzhledem k tomu, že se diváci branky v prodloužení nedočkali, o osudu zápasu musely rozhodnout nájezdy. V nich byli úspěšnější Grizzly díky proměněnému rozhodujícímu nájezdu Ondřeje Sýkory – 3:4.

Branky a asitence: 20. T. Svoboda (Hübl, Lukeš), 26. Lukeš (Hübl, Seemann), 47. Eliáš (Lukeš, Eret) – 21. T. Nezbeda (Sýkora), 34. Smola (Faigl, Tůma), 59. Tůma (Faigl, Kučera), rozh. náj. Sýkora
Sestava Piráti Chomutov: Altrichter (A. Horák) – Březák, Havel (A), Eliáš, Seemann, Záruba, Váchal, F. Hynek – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Zajíček, Kostourek, Stehlík – Chrpa, Koblížek, Mála.

Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck, Starý – Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Hruška, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Nowák
Stadion: Chomutov

Zdroj: HC Děčín