Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín se dnes představí na palubovce USK Praha

usk-prahaPoslední dvě kola Kooperativa NBL jsou naplánována na jednotné dny a časy, tedy ve středu všechny duely 43.kola začínají v 18.00, stejně tak tomu bude i v sobotu. Jediným vloženým je dohrávaný duel Kolína s Nymburkem v pátek 27.3. Tato utkání definitivně rozklíčují nejasné pozice pro play-off. Pořadí se ještě může zajímavě zamíchat a děčínské fanoušky bude jistě zajímat víc než jen utkání Válečníků. Celý rozpis kola naleznete na webu ČBF, přesněji ZDE.

Děčín dokázal s týmem USK Praha v tomto ročníku již třikrát zvítězit. Ve všech duelech však mladý tým Sov prokázal svoji bojovnost a houževnatost. Postupem sezóny se výkony pražského celku zlepšovaly a rukopis trenéra Aliloviče byl znatelnější. Tahouny družstva jsou oba slovinští borci Nikolič s Krušičem, ale i čeští mladíci jsou výraznými osobnostmi, především Feštr a Mareš. Především v domácím prostředí umí Sovy překvapit každého soupeře. Úporná obrana, fyzické předpoklady mladíků a útočný talent jsou největšími zbraněmi univerzitního týmu.

USK Praha se již s předstihem vyhnul baráži o NBL, kam poputuje poslední MMCité Brno. Nezískání více než 13 výher se dá přičítat nezkušenosti kádru, z něhož nemohl být žádný hráč nominován do týmu Mazáků při letošní All-star Game, jelikož věková hranice obou týmů byla 29 let. Poslední zápas odehrál USK v Pardubicích, kde statečně bojoval a v poločase ztrácel pouhé čtyři body, nakonec padl slušným výsledkem 86-74.

Válečníci si výhrou definitivně mohou zajistit druhé místo po základní části, neboť nyní mají na Prostějov náskok jednoho vítězství a ze vzájemných utkání mají lepší bilanci díky skóre v těchto čtyřech duelech. USK Praha bude hrát nejen o čest, ale také o 10.místo v tabulce, na něž ztrácí jednu výhru a v posledním utkání jej čeká duel na palubovce právě desátých Svitav.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta