Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci sehrají první přípravný duel před nadcházejícím ročníkem Kooperativa NBL

V pátek 25.8. sehrají děčínští Válečníci první přípravný duel před nadcházejícím ročníkem Kooperativa NBL 2023/24, a to na palubovce polské Zielony Gory.

Bývalý dvojnásobný účastník nejprestižnější Euroligy, a dvojnásobný účastník Ligy mistrů vhrál v nedávné minulosti tři polské tituly (2016, 20 a 21). V loňském ročníku skončil na nepostupové deváté příčce. Na trenérském postu vystřídal Olivera Vidina slovinský stratég David Dedek, o čemž se rozhodlo až v polovině července. O hráčském kádru klub začal informovat až v začátku srpna, nejprve oznámil tři příchody – Nowak Musić, Aleksander Lewandowski a Michal Kolodziej. Necelý týden před utkáním pak bílo-zelené posílili dva američtí basketbalisté 208 cm vysoký nováček Kamaka Hepa a šestadvacetiletý křídelník Darious Hall přicházející z bulharské ligy. V úterý pak přidali jméno dalšího cizince – osmadvacetiletý Američan Courtney Stockard zastává pozici vysokého křídla a přichází z francouzského Poitiers. Ve středu pak klubové sociální sítě oznámily jméno navrátilce Geoffrey Groselle, jenž se po roce v Legii Varšava vrací do Zielony Gory, v jejímž dresu se s ním už Děčín potkal před dvěma lety. Bude jistě zajímavé sledovat aktuální sestavu, se kterou se polský celek v domácím prostředí představí.

BK ARMEX Děčín už bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Matěj Svoboda, jenž dostal po reprezentačních povinnostech několikadenní volno, by měl absolvovat individuální program a do utkání nezasáhne. Poslední nováček Michael Cubbage bude pár dní po příletu, a o jeho startu se rozhodne až podle aktuální situace. V rámci náročné fyzické přípravy přichází různá drobná zranění, takže i válečnická sestava nemusí být kompletní. Trenér Grepl může také na utkání pozvat někoho z mladíků absolvujících letní přípravu s A-týmem.

ENEA ZASTAL ZIELONA GÓRA VS BK ARMEX DĚČÍN
25. 08. 2023, 17:00 HOD.
CENTRUM REKREACYJNO-SPORTOWE

Zdroj: BK Děčín