Rubriky
Sport Zprávy

Sokolov potvrdil svou formu a Děčín porazil 6:2

sokolovV rámci patnáctého kola druhé hokejové ligy zamířili hokejisté Děčína na led Sokolova, který byl v utkání favoritem. Letos se Baníku velmi daří a po šesti výhrách v základní hrací době chtěl na tuto sérii navázat i dnes. To se mu nakonec povedlo a Děčín porazil vysoko 6:2.

Utkání začalo pro domácí tým dobře. Už v první minutě se dostali do velké šance, kterou ale zlikvidoval Šticha. Poté Medvědi nedokázali využít přesilovou hru, když byla potrestána lavička domácích za příliš mnoho hráčů na ledě. V páté minutě naopak na trestnou lavici putoval Kaltenböck a Sokolovští přesilovou hru dokázali okamžitě využít. DOMINIK VANĚK prostřelil Štichu a dostal svůj tým do vedení – 1:0. O čtyři minuty později inkasoval Děčín podruhé. PETR RAČANSKÝ se po vyhraném vhazování dostal k puku a Baník vedl 2:0. Děčínští se ale také dočkali branky. MARTIN MOTEJLEK při hře 4 na 4 svou prudkou střelou snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. V sedmnácté minutě se vyznamenal domácí brankář Hruška proti střele Faigla, když musel puk ukrýt do své lapačky. V závěru první třetiny zamotali Medvědi hlavu domácí obraně, ale obrovskou skrumáž potrestat nedokázali. Poprvé do kabin se tak šlo rozhodně lépe Sokolovu, jenž si vypracoval jednobrankový náskok.
Druhou třetinu ale začali dobře hosté. Na počátku 24. minuty se jim totiž podařilo vyrovnat. TOMÁŠ FAIGL se dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před sokolovskou brankou a vyrovnal na 2:2. Jenže radost trvala pouze deset minut. To LADISLAV BOUŠEK opět strhl vedení na stranu Sokolova a jeho tým tak znovu odskočil Děčínu o jednu branku – 3:2. Poté jeden z hráčů Baníku netrefil odkrytou branku Děčína a pro Medvědy tak stále žila naděje na úspěch v sobotním utkání. Jenomže znovu vyrovnat se jim ve druhé třetině nepodařilo a naopak v jejím samotném závěru znovu inkasovali. Pouhých deset vteřin před sirénou totiž do dvoubrankového vedení znovu poslal Sokolov JAROMÍR KVERKA – 4:2. Před třetí třetinou tak byl před celkem Děčína jasný úkol, a to pokusit se o vyrovnání.
Jenomže to se nepodařilo. Domácí hráli v absolutní pohodě a svůj náskok si hlídali. V 51. minutě byl vyloučen Oliverius a dostal vůbec ten nejvyšší trest, který lze v hokeji obdržet. A sice trest ve hře za bodnutí špičkou hole a hosté tak hráli dlouhé pětiminutové oslabení. To nakonec dokázali Sokolovští využít, a to hned dvakrát. Nejprve se podruhé v utkání trefil LADISLAV BOUŠEK – 5:2 a minutu a půl po něm definitivně srazil Medvědy do kolen IVAN ŘÍHA, který navýšil skóre na rozdíl čtyř branek – 6:2. V 53. minutě si dobře proti Rohanovi počínal Šticha, když mu zlikvidoval střelu povedeným zákrokem. V závěru třetího dějství se již nic podstatného na ledě nedělo, a tak si Sokolov svůj náskok už pohlídal. Připsal si tak sedmé vítězství v řadě v základní hrací době a potvrdil tak letošní skvělou formu. Děčín naopak odjel z ledu Sokolova s prázdnou.
HC Baník Sokolov – HC Děčín 6:2 (2:1;2:1;2:0)
Branky a nahrávky: 5. Vaněk (Rohan, Kverka), 9. Račanský (Kašpar), 34. Boušek (Novák), 40. Kverka (Schusser, Rohan), 51. Boušek (Parýzek, Schusser), 52. Říha (Kašpar, Račanský) – 14. Motejlek (Merta, Kuchynka), 24. Faigl (Zika, Oliverius)
Sestava HC Děčín:
Šticha – (Formánek) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár, Zdvořáček – Faigl, Oliverius, Zika – Šetka, Merta, Kuchynka – Racek, Chládek, Müller
Vendula Zdražilová, HC Děčín