Rubriky
Zprávy

BK JIP Pardubice vs BK Děčín

pardubiceVálečníci mají v posledních dnech opravdu velmi nabitý zápasový program – již tuto středu se představí v dohrávce 2. kola na hřišti Pardubic. Tento zápas byl předčasně ukončen po necelých třech minutách z důvodu těžkého zranění našeho kapitána Jakuba Houšky, které si přivodil po nekontrolovaném pádu na palubovku. Kouba je však nyní již naštěstí v pořádku a ve své speciální masce se tak ve středu vrátí na „místo činu“. Věřme, že snad již bez jakékoli újmy na zdraví!

S Beksou jsme se však již letos jednou střetli, a to v rámci 15. kola na domácí palubovce. Utkání bylo velmi vyrovnané – v poločase jsme vedli nejtěsnějším možným rozdílem a ještě ve 37. minutě jsme byli po trojce Patricka Popea zpět o pouhé tři body. Úplný závěr klání však patřil hostům, konkrétně Čarneckému s Žabasem, kteří nakonec dotáhli svůj tým k výhře 82:75 (Žabas 22, Bohačík 20, Čarnecký 11 – Sedmák 20, Sanders 19, Pope 10).

Východočeši v poslední době budí v Mattoni NBL respekt, jelikož jejich vítězná šňůra čítá již 7 zápasů! Za nejcennější skalpy lze považovat právě výhru v ČEZ Sportcentru či dvoubodový import z horké prostějovské palubovky! Po nepřesvědčivém začátku tohoto ročníku se tak družina kouče Slowiaka vyšplhala v tabulce až na 3. místo, které aktuálně opanuje díky bilanci 13:6 při kladném skóre 1612:1499.

V derniéře na zápas s děčínským celkem si Bohačík a spol. doma v poklidu poradili s Chomutovem, proti kterému se jim navíc výrazně dařilo v ofenzivě. Výhra 113:82 musí být i pro náš celek určitým varováním (tahouni JIPu: Žabas 22, Bohačík 17, Nelson 16).

Válečníci se také v poslední době dostávají do mnohem lepší formy (i díky – konečně – komletní sestavě). Po předsilvestrovském skolení Nymburka a cenné výhře na Folimance proti USK jsme o víkendu doma zdolali nováčka soutěže z Jindřichova Hradce v poměru 84:63 (nejlepší střelci Děčína: Pope 12, Stria a Soukup po 10, Jiříček a Sedmák po 8).

Nejlepší střelci Pardubic v dosavadním průběhu soutěže:
Evaldas Žabas – 18,3 bodu, 3 asistence a 5 získaných faulů na utkání
Corey Muirhead – 13,8 bodu, 8 doskoků a 6 získaných faulů na zápas
Petr Bohačík – 13,7 bodu a 7 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: BK Děčín
Foto: Roman Valenta