Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi uzavřou první polovinu základní části na ledě Vrchlabí

vrchlabíVe středu je na programu osmnácté kolo druhé hokejové ligy a to znamená, že po tomto zápase bude první polovina základní části minulostí. Hokejisté Děčína ji uzavřou pikantním duelem pod Krkonošemi, zajíždějí totiž do Vrchlabí, kde se podruhé utkají s tamním Stadionem.

V uplynulém kole si Medvědi připsali další tři body po výhře 7:2 nad Bílinou a posunuli se v tabulce na páté místo. Na svém kontě mají sedmadvacet bodů a potvrzují tak svou zlepšenou formu posledních dní. Do Vrchlabí cestují s cílem urvat nějaké body, ale sami dobře vědí, že to jednoduché nebude. Vrchlabí zejména na domácím kluzišti dominuje a horko těžko se z jeho ledu vozí bodové zisky.

Vrchlabští hokejisté v posledním odehraném utkání doslova smetli Sokolov na jeho vlastním ledě, když brali výhru 9:2. V tabulce jsou na třetí pozici se ziskem jednatřiceti bodů a ve středu budou proti Děčínu chtít plně bodovat, aby se odpoutali na větší náskok. Rozhodně půjde o zajímavý duel, který by mohl přinést i gólové hody, jak to mezi oběma celky bývá.

V prvním vzájemném měření sil v letošní sezóně byli doma úspěšnější Medvědi, kteří zvítězili 4:3 po prodloužení a porazili tak tehdejšího lídra druholigové tabulky. Jenomže s odstupem času je mezi oběma celky minimální čtyřbodový rozdíl a oba soupeře dělí dvě patra v tabulce. Jak to celé nakonec dopadne, nám samozřejmě napoví až samotný zápas. Ten na ledě Vrchlabí začíná ve středu 30.11.2016 v 18. hodin.

Online přenos: HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín