Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly rozhodli proti Vrchlabí ve druhé třetině

Medvědům návrat na domácí půdu vyšel na výbornou. Vrchlabí se sice v první třetině dostalo do vedení, nicméně pak zavřel svou svatyni Lukáš Lavinger, jeho spoluhráči předvedli ve druhé části rychlou otočku a Grizzly měli najednou dvoubrankový náskok. V závěrečném dějství si Děčínští výsledek už pohlídali a trefou do prázdné brány stvrdil vítězství 4:1 Tomáš Nezbeda.

Hned ve druhé minutě se dostal k nebezpečné dorážce vrchlabský Štěpán Matějček, ovšem Lukáš Lavinger byl připraven a připsal si skvělý zákrok. Ve 12. minutě zahrozil volný David Černý, jehož pokus z hranice kruhu byl však sražen. V čase 12:59 se poprvé měnilo skóre zápasu. Po střele Tomáše Bláhy dorážel z bezprostřední blízkosti puk za záda Lavingera Filip Moník – 0:1.

Děčínu se povedlo vyrovnat při přesilovce, a to v čase 23:29. Ondřej Sýkora parádním švihem z bodu pro vhazování prostřelil Denise Vacka – 1:1. Hned za minutu se Medvědi radovali podruhé. David Černý přešel přes obránce, a ještě přihrál do jízdy Aleši Mackovi, který rozvlnil síť za hostujícím gólmanem – 2:1. Ve 30. minutě podržel svůj tým Lukáš Lavinger, jenž se blýskl skvělým zákrokem lapačkou proti úplně volnému Patriku Urbanovi. Ve 32. minutě nastřelil Tomáš Nezbeda tyč. V čase 33:55 našel Nezbeda zpoza brány Davida Tůmu a ten ranou z první doslova propálil Vacka – 3:1. V závěrečných minutách prostředního dějství hráli hosté přesilovku a měli v ní několik nebezpečných příležitostí, se všemi si však poradil výborný Lavinger. V úplném závěru předvedl pohlednou individuální akci Nikolaj Parshakov, nicméně Vacek dokázal v leže zakročit betonem.

Ve 45. minutě oslovil Sýkora přihrávkou mezi kruhy Parshakova, ale s jeho pokusem si Vacek poradil. V 50. minutě měli velkou šanci Medvědi, jenomže v závaru se nejlépe zorientoval gólman. Na začátku poslední desetiminutovky měli Grizzly možnost definitivně rozhodnout o své výhře ve dvojnásobné přesilovce, nicméně prosadit se v ní nedokázali. V závěru zkusilo Vrchlabí hru bez brankáře, ovšem k velkému tlaku to nevedlo. Naopak v čase 57:34 trefil prázdnou klec Tomáš Nezbeda a stanovil konečný stav zápasu – 4:1.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Branky a asistence: 24. Sýkora (Smola, Zedek), 25. Macek (Černý, Smola), 34. Tůma (Nezbeda, Bartoň), 58. Nezbeda (Brož) – 13. Moník (Bendík, T. Bláha)

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Červinka) – Abraham, D. Sýkora, Perička, Kynčl, Bendík, Boukal, Kerekanič, Hladík – Jirků, Kastner, D. Chalupa – Matějček, P. Urban, Krsek – T. Bláha, Chrtek, Moník – Šlaicher, Kozák, Cerman

Ohlas trenéra Michala Oliveriuse:
„Zápas byl urputný, těžký, Vrchlabí je dobře organizované do obrany, útoku, ve středním pásmu, prostě celkově a bylo těžký se prosadit. My jsme do utkání vstoupili dobře, první třetinu jsme byli možná trošku aktivnější, ale paradoxně jsme ji prohráli 0:1. Do druhé třetiny kluci zvýšili pohyb a víc se začali tlačit do brány, což vyústilo v to, že jsme dali góly a šli do vedení 3:1. Poslední třetinu jsme pak hráli aktivně i do obrany a zápas si hlídali. Musíme kluky pochválit, byl to jeden z těch lepších zápasů po taktické stránce. I přes nějaké malé chybky jsme při vedení zápas takticky dobře odehráli a získali důležité tři body s Vrchlabím. Jsme za to rádi a jedeme dál.“

Zdroj: HC Děčín