Rubriky
Sport Zprávy

Medvědům se ve Vrchlabí nedařilo

Boj o výchozí pozice do play-off vrcholí a středeční utkání Medvědů ve Vrchlabí mohlo v tomto směru hodně napovědět. Grizzly měli skvělý start do utkání, díky čemuž dlouhou dobu vedli, jenže v poslední třetině předvedl domácí celek obrat a po závěrečném hvizdu se mohl radovat z výhry. Děčín se po porážce 2:4 vrátil domu bez bodu a o přímý postup do play-off ještě bude muset zabojovat, nicméně k tomu, aby se vyhnul předkolu, má stále vše ve svých rukách.

Medvědi na nic nečekali a po 21 sekundách hry otevřeli skóre zápasu. Parádní souhrou první formace zakončil prudkou ranou Vladimír Brož – 0:1. O chvíli později mohl vyrovnat Lukáš Kastner, ale v poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele. V čase 6:58 se podruhé prosadili Grizzly. Domácím se nepovedlo vyhodit, čehož využil Tomáš Faigl a našel Vladimíra Brože, který trefil přesně nastavenou hokejku Davida Tůmy – 0:2. V čase 8:19 se poprvé radovalo i Vrchlabí. Martin Kozák nahodil do útočného pásma puk, jenž se po odrazu od zadního mantinelu dostal k Albertu Cermanovi a ten z první prostřelil Adama Horáka – 1:2. V 11. minutě střílel z levého kruhu volný Michal Häusler, ale svým pokusem nezamířil přesně. V následující minutě zakončoval přečíslení dva na jednoho Dominik Kučera, ovšem jen do připraveného Jakuba Tichého.

Ve 23. minutě se blýskl děčínský gólman, když v tutovce vychytal Davida Chalupu. Na další minisouboj došlo i ve 26. minutě, kdy zazářil opět Horák a betonem zasáhl proti Chalupovi z bezprostřední blízkosti. Ve 33. minutě ujel v oslabení Tomáš Faigl, jehož bekhendový pokus dokázal brankář vyrazit k Tomáši Nezbedovi, jenže následná dorážka byla zblokována. Za chvíli mohl skórovat vrchlabský Ondřej Chrtek, ale proti byl opět skvělý Horák.

Domácím patřil vstup do poslední části a v čase 42:04 se dočkali vyrovnání. Ondřej Chrtek ujel všem a svůj nájezd zakončil přesným zásahem – 2:2. V čase 48:32 přišel obrat ve skóre. Patrik Urban připravil palebnou pozici pro Lukáše Abrahama, který bombou propálil gólmana – 3:2. Děčín se k možnosti vyrovnat dostal v závěrečné hře bez brankáře, nicméně závar před Tichým brankou neskončil. Veškeré naděje utnul půl minuty před koncem Patrik Urban trefou do prázdné brány a stanovil konečný stav zápasu – 4:2.

Branky a asistence: 9. Cerman (Kozák), 43. Chrtek (Tatar, Kynčl), 49. Abraham (P. Urban, Tatar), 60. P. Urban (D. Chalupa) – 1. Brož (T. Nezbeda, Faigl), 7. D. Tůma (Brož, Faigl)
Sestava HC Stadion Vrchlabí: J. Tichý (Červinka) – Abraham, Boukal, Perička, Bendík (A), Kynčl, Hladík, Häusler – Jirků, P. Urban (C), D. Chalupa – Šlaicher, Kastner, T. Bláha (A) – Moník, Chrtek, Tatar – Krsek, Kozák, Cerman
Sestava HC Děčín: Horák (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Petrásek, Kaltenböck, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Tomšík

Stadion: Vrchlabí

Zdroj: HC Děčín