Rubriky
Zprávy

Zoo Děčín oslaví 75. narozeniny pokusem o rekord!

Děčínská zoologická zahrada letos oslaví 75. narozeniny a na měsíc květen chystá velkolepou oslavu! A o obyčejnou narozeninovou oslavu rozhodně nepůjde! Zoo se pokusí vytvořit nový český rekord! „Inspirací k rekordu a hlavní hvězdou oslav bude medvěd kamčatský Bruno. K narozeninám si nadělíme jeho dvojníka v podobě velkého plyšového maskota. A ve spolupráci s Agenturou Dobrý den z Pelhřimova, která eviduje české rekordy a kuriozity, se pokusíme vytvořit nový český rekord. Rádi bychom v sobotu 11. května vyzvali všechny naše příznivce a milovníky medvěda Bruna, aby k nám přišli v jakémkoliv tričku s medvědem,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Je přitom jedno, jestli bude medvěd na triku jako fotografie, obrázek, nášivka nebo nažehlovačka, i to, jestli si ho koupí v obchodě nebo sami nakreslí. Součástí akce bude bohatý program, při kterém zoo představí maskota, nebude chybět hudba, soutěže, ale třeba i dílna, kde bude možné si triko s medvědem přímo vyrobit. Pro všechny, kdo na akci přijdou v triku s medvědem bude platit speciální vstupné. „Dospěláci jej budou mít za symbolických 75 korun, slavíme přeci 75. narozeniny. Děti, studenti a senioři pak za pouhou padesátikorunu,“ doplnila mluvčí. Bližší informace bude zoo průběžně doplňovat na svých webových stránkách www.zoodecin.cz.

Na akci „Medvědí rekord“ hledá Zoo Děčín partnery. Pokud chcete být součástí nového českého rekordu, ozvěte se na e-mail: media@zoodecin.cz. Zoo nabízí velmi zajímavé plnění.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace