Rubriky
Sport Zprávy

Nečekaný konec T. Wilsona

11-08-2016-novy-valecnik[1]Tamarcio Wilson, původně jediná zahraniční akvizice Válečníků, na vlastní žádost končí v klubu z rodinných důvodů a hned v úterý 30.8. cestuje zpět do USA. V tuto chvíli se klub dohodl na ukončení smlouvy. Přejeme Tamarciovi především brzké vyřešení jeho rodinné situace.

„Tamarcio nás svým rozhodnutím překvapil, ale jeho situaci chápeme. Probírali jsme s ním několikrát všechny aspekty tohoto kroku, ale on si za odletem pevně stál. Rodinné důvody bývají často bagatelizovány, proto ještě uvedeme, že jeho maminka je hospitalizována a není v dobrém zdravotním stavu. Tamarcio si je vědomý, že další šance stát se profesionálním sportovcem už nemusí přijít, přesto je pro něj podpora rodině v tuto chvíli důležitější. Bylo vidět, jak se na něm informace podepsala – najednou byl z usměvavého sympaťáka nešťastný kluk. Věříme, že se situace brzy zlepší. Cesta zpět není uzavřená, ale v tuto chvíli málo pravděpodobná. Několikrát se za všechno omlouval, určitě to pro něj není lehké.“, řekl Jakub Důra, sportovní manažer klubu.

Tamarcio sám ke svému odchodu uvedl jen krátké vyjádření: „Moc se za všechno omlouvám, mrzí mne, že musím odletět hned po příletu.“

Třiadvacetiletý Američan přicestoval do Děčína teprve 24.srpna a po necelém týdnu dnes ČR rychle opouští. Stihl čtyři tréninkové jednotky a přípravné utkání proti polskému Zhořelci.

Vedení klubu se vzhledem k příchodu pivota Jakuba Krakoviče v tuto chvíli rozhodlo nikoho dalšího neangažovat.

Zdroj: www.bkdecin.cz