Rubriky
Sport Zprávy

Úspěšná příprava pokračovala dále. Medvědi podruhé porazili Bílinu

BilinaV úterý 30. 8. 2016 sehráli hokejisté Děčína další přípravné utkání na svém ledě, kdy přivítali tým HC Draci Bílina. A podruhé v přípravě byli proti Drakům úspěšní, když zvítězili 4:2.

Zápas ještě ani nezačal a brankář hostů musel lovit puk ze své sítě poprvé už v čase 1:05. MICHAL OLIVERIUS zužitkoval přihrávku od Tomáše Faigla a Medvědi vedli 1:0. V patnácté minutě pak nahazoval puk před branku pro Jaroslava Haška DANIEL VOLRÁB. Jenomže jeden z hostujících hráčů si kotouč srazil nešťastně do vlastní branky. Volráb byl posledním hráčem, který se dotkl kotouče, proto mu byla branka přiznána – 2:0. Skóre v této části hry se měnilo ještě jednou a znovu na domácí straně. V osmnácté minutě mířil přesně mezi tři tyče z nařízeného trestného střílení RADEK FOJT, jenž dal svému celku už tříbrankový náskok – 3:0.

Ze druhé třetiny bylo odehráno něco málo přes dvě minuty a hosté inkasovali další gól znovu z hole RADKA FOJTA. Ten rozvlnil bílinskou branku a ochránce svatyně bílinského celku se za svá záda otáčel už počtvrté – 4:0. Tento stav vydržel do poloviny utkání. V té době se konečně prosadili také hosté, kteří sebrali děčínskému brankáři čisté konto. Úspěšným střelcem se stal ŠTĚPÁN ŠTĚPÁNEK – 4:1. Do konce druhé dějství se už nic nestalo, a tak podruhé do kabin se šlo znovu lépe Medvědům, kteří měli stále slušný náskok, jenž byl o tři branky.

Třetí třetinu poznamenala série častých vyloučení na obou stranách a ta rozkouskovala hru. Ve 49. minutě se pak trefil MIROSLAV POLÁK, který vykřesal jiskřičku naděje pro Bílinu a snížil na rozdíl dvou branek – 4:2. Hosté se poté dostali do dalších šancí, ale kontaktní branky, která by je vrátila zpět do hry, se nakonec nedočkali. A protože se už nikdo střelecky neprosadil, skončilo utkání ve prospěch děčínského celku. Ten si v rámci přípravných utkání připsal už čtyři výhry a předvádí pěkný ofenzivní hokej. Naposledy se představí před zahájením nové sezóny Medvědi doma už tento čtvrtek, kdy přivítají svého tradičníno rivala z Klášterce nad Ohří.

HC Děčín – HC Draci Bílina 4:2 (3:0; 1:1; 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Oliverius (Faigl), 15. Volráb (Sýkora), 18. Fojt (TS), 23. Fojt (Kment, Procházka) – 30. Štěpánek (Petráš, Čmolík), 49. Polák (Nedrda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Molnár, Vaněk, Chmel, Hucek, Procházka, Vegner – Hašek, Volráb, Sýkora – Faigl, Oliverius, Fojt – Kment, Patzelt, Chovanec – Kopta, Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín