Rubriky
Sport Zprávy

První utkání roku 2016 Medvědi zvládli. Z Klášterce přivezli veledůležité tři body

klasterecNeuvěřitelná přestřelka se zrodila v Klášterci, kam zajížděli Medvědi ke svému prvnímu utkání v roce 2016. Tu ale Děčínští dokázali zvládnout a výhrou 9:6 sebrali podruhé v právě probíhající sezóně svému tradičnímu soupeři tři body.

Utkání ještě ani pořádně nezačalo a domácí brankář musel poprvé lovit puk ze své sítě. Po čtyřiceti vteřinách hry otevřel skóre po přesné přihrávce od Radima Vacka DANIEL VOLRÁB a poslal Děčín do jednobrankového náskoku – 0:1. O tři minuty později mohlo být srovnáno, ale Žižka přestřelil odkrytou branku Děčína. Nedáš dostaneš se potvrdilo během chvilky, když druhý přesný zásah přidal RADIM VACEK – 0:2. Klášterečtí však brzy odpověděli kontaktní brankou, o kterou se postaral MIROSLAV KOBLITZ – 1:2. Přestřelka ale nekončila, dvoubrankový rozdíl vrátil Medvědům zpět DANIEL VOLRÁB, který se podruhé trefil mezi tři tyče – 1:3. V deváté minutě se utrhl ve vlastním oslabení TOMÁŠ FAIGL a bylo to o tři góly – 1:4. Touto trefou pak vyhnal z branky Klášterce Kaššáka, kterého nahradil Tichý. Skóre v první části hry se znovu měnilo ve třinácté minutě zásluhou LADISLAVA VRTKA, jenž snížil na 2:4. Poté mohl vsítit kontaktní gól Hrdlička, ale pálil jen do připraveného Lavingera. A znovu na šanci domácích odpověděli Medvědi. JAROSLAV HAŠEK natřikrát pálil na Tichého, až se mu to nakonec podařilo – 2:5. Gólové hody v první periodě se tedy zastavily na sedmi brankách. Poprvé do kabin se tak rozhodně šlo lépe hostům, kteří měli na svém kontě slibný tříbrankový náskok.

I druhou třetinu začali Medvědi útočně a napadali domácí v jejich vlastním pásmu. Těm se poté naskytla výhoda přesilové hry, ale vyloučení Chmela potrestat nedokázali. Po návratu děčínského obránce zpátky na ledovou plochu přidali Medvědi šestý přesný projektil. TOMÁŠ DRNEC dostal zpětnou přihrávku od Vaňka a před Tichým se nemýlil – 2:6. Po brance Děčína měl právě on výhodu přesilové hry pěti proti třem, ale domácí se dokázali ubránit. Tato situace jim pomohla a záhy pak využili svoji početní výhodu, když se přesně trefil VLADISLAV VRTEK – 3:6. V polovině utkání ale stále hosté vedli tříbrankovým náskokem. V závěru druhého dějství vyrobili Klášterečtí hrubku v obraně, tu však Děčínští nepotrestali. Ale v závěru se trefil DANIEL LEHNERT a snížil na přijatelných 4:6. Bylo jasné, že třetí část hry bude ještě hodně zajímavá.

Začátek třetí periody začaly útočně oba celky, ale ani jeden z nich nedokázal prostřelit brankáře soupeře. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se to ovšem podařilo LUKÁŠI ZIKOVI, jenž svou dělovkou vymetl všechny pavučiny v klášterecké síti – 4:7. Na sedmý gól Děčína se snažili domácí odpovědět, ale Pokorného střela skončila přímo v lapačce Lavingera. V polovině jednapadesáté minuty využil přesilovou hru obránce RADOMÍR VANĚK a Medvědi vedli čtyřgólovým rozdílem – 4:8. Stejný hráč pak byl vyloučen za zdržování hry a Klášterci se nabídla příležitost ke snížení v početní výhodě. Domácí se ale nevzdali a v rozmezí dvou minut v závěru třetí třetiny se ještě dostali Medvědům na dostřel. Nejprve DANKO DEVERI vsítil pátou branku svého týmu – 5:8 a po něm se pak ještě trefil FRANTIŠEK MÁLA – 6:8 a vypadalo to, že ze zápasu bude ještě drama. Minutu před koncem však ujel klášterecké obraně TOMÁŠ FAIGL, jenž svůj samostatný únik dotáhl do úspěšného konce – 6:9. Definitivně tak pečetil výhru Medvědů, kteří z ledu Klášterce odvezli všechny tři body.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 6:9 (2:5; 2:1; 2:3)
Branky a nahrávky: 6. Koblitz, 13. Vrtek (Kuncl, Charousek), 31. Vrtek (Lehnert, Deveri), 39. Lehnert (Vrtek), 57. Deveri (Huňady, Koblitz), 59. Mála (Kuncl) – 1. Volráb (Vacek), 5. Vacek (Molnár), 8. Volráb (Molnár, Hašek), 9. Faigl, 17. Hašek (Zika), 25. Drnec (Zika, Vaněk), 44. Zika (Vaněk, Oliverius), 51. Vaněk (Hašek), 59. Faigl

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Chmel, Procházka, Zdvořáček, Vaněk, Vegner – Hašek, Volráb, Vacek – Oliverius, Drnec, Zika – Patzelt, Faigl, Buďa – Brandejský, Kment, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín