Rubriky
Sport Zprávy

Neskutečný obrat Medvědů smazal tříbrankové manko

O svátečním dni zajížděli svěřenci trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse k regionálnímu derby do Mostu. Nepovedená první třetina zapříčinila, že Děčín prohrával ve 22. minutě už 1:4. Nicméně Medvědi ve druhém dějství nasázeli Lvům šest branek v rozmezí devíti minut a předvedli fantastický obrat. V poslední části si už vedení pohlídali a z Podkrušnohoří přivezli výhru 8:5.

Lvi měli bleskový nástup do zápasu a už po dvou minutách šli do dvoubrankového vedení. Nejprve otevřel skóre David Jindra, který v úniku nedal šanci Lukáši Lavingerovi – 1:0. Za 23 sekund zvýšil po teči ve vzduchu Michal Daniel – 2:0. V 5. minutě ujel Daniel, ale jeho nájezd gólem neskončil, protože skvěle zasáhl Lavinger. Hned nato pláchl i na druhé straně Jan Smola a jeho střela mezi betony znamenala snížení – 2:1. V 16. minutě vznikla pro Děčín zajímavá situace dva na jednoho, nakonec se k zakončení dostal David Tůma, ovšem proti němu zasáhl Lukáš Hosnedla. O pár desítek sekund později se v samostatném úniku ocitl Tomáš Faigl, jenomže i zde byl úspěšnější brankář. Poté se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, když Pavel Písařík sklepl za záda Lavingera nabídku od Ivana Řehoře – 3:1.

Medvědi odstartovali druhou třetinu obří šancí, ve které byl Tomáš Nezbeda, avšak Hosnedlova lapačka byla připravena. V čase 21:46 šli Lvi do trháku, David Jindra obešel obránce a neomylně zakončil – 4:1. V čase 27:56 se povedlo Děčínu využít přesilovku, Tomáš Nezbeda si našel vyražený puk a procedil ho do klece – 4:2. Branka Děčínské pořádně nakopla a za 74 sekund se dostali soupeři na dostřel. Aleš Macek vysunul Davida Černého, jenž zamířil přesně pod vyrážečku mosteckého gólmana – 4:3. V čase 32:47 už bylo vyrovnáno. Martin Jursa poslal kotouč do jízdy Janu Smolovi a ten se prosadil parádní střelou na vzdálenější tyč – 4:4. Za necelou minutu byl obrat dokonán. David Černý si nabruslil na střed a švihem vymetl za Hosnedlem pavučiny – 4:5. Grizzly nepolevovali ve svém tlaku a v čase 34:52 přivítali gólem Lukáše Kliku v brance, David Tůma udělal v nájezdu kličku do bekhendu a zavěsil – 4:6. Povedená druhá část vygradovala parádní akcí první formace, na jejímž konci stál David Tůma – 4:7.

Zpátky do hry se Most vrátil v čase 49:13, kdy rána Aleše Havlůje byla sražena až za brankovou čáru – 5:7. V 52. minutě podržel svůj tým Petrásek, který vychytal samostatný únik Jakuba Procházky. V 54. minutě získal kotouč ve svém obranném pásmu Tomáš Nezbeda a pláchl všem, ale Lukáš Klika mu zabránil ve skórování. Gólovou tečku za parádním duelem udělal Tomáš Nezbeda, jenž tečoval střelu Adama Bartoně v přesilové hře – 5:8.

MOSTEČTÍ LVI vs. HC Děčín 5:8

Branky a asistence: 2. Jindra (J. Procházka), 3. Daniel (Steinocher, Šimeček), 16. Písařík (Řehoř, Havlůj), 22. Jindra (Šimeček, J. Procházka), 50. Havlůj (Písařík, Urbánek) – 5. Smola (Zedek, Jebavý), 28. Nezbeda (Faigl, Brož), 30. Černý (Macek, Starý), 33. Smola (Jursa), 34. Černý (Hruška), 35. Tůma (Faigl, Brož), 37. Tůma (Nezbeda), 58. Nezbeda (Faigl, Bartoň)

Sestava MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (34. Klika) – Urbánek, Havlůj (C), Hocelík, Rykl, Steinocher, Hoffmann, Křen – Mical, Řehoř, Písařík (A) – Jindra, Šimeček, J. Procházka – Böhm (A), V. Král, Daniel – Buberl
Sestava HC Děčín: Lavinger (22. Petrásek) – Bartoň, Brož (A), Jebavý, Zedek, Starý, Loukota – Nezbeda, Faigl (C), Tůma (A) – Parshakov, Jursa, Smola – Macek, Černý, Hruška – Nowák

Zdroj: HC Děčín