Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín získal nového generálního partnera

tiskova-konference-pred-zahajenim-nove-sezony-knbl_7Po deseti letech má děčínský basketbalový klub nového generálního partnera, kterým se stala děčínská skupina ARMEX. Nově tedy klub ponese název BK ARMEX Děčín.

V pátek 2. října 2015 na tiskové konferenci podepsali zástupci BK Děčín a skupiny ARMEX smlouvu o partnerství na dobu pěti let, jejímž podpisem se tedy skupina ARMEX stala novým generálním partnerem klubu. Tato skupina je prostřednictvím svých dceřiných firem významným dodavatelem pohonných hmot, elektřiny a zemního plynu či armatur.

Kromě změny názvu klubu došlo i k proměně jména sportovní haly v Maroldově ulici, která se nově jmenuje ARMEX Sportcentrum.

Obě strany se dohodly, že detaily spolupráce nebudou zveřejněny.

Nového generálního partnera zastupovali na tiskové konferenci Ing. Antonín Hlavsa (generální ředitel a majitel ARMEX Holding), Hynek Sagan (jednatel a spolumajitel ARMEX Oil), Ing. Jan Nesměrák (ředitel ARMEX ENERGY) a Bc. Jan Vávrovec (provozní ředitel ARMEX ENERGY).

BK ARMEX Děčín reprezentovali Ing. Miroslav Chrastný (prezident klubu), Bc. Lukáš Houser (generální manažer), Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér A-týmu) a Jakub Houška (kapitán A-mužstva).

„Pro BK Děčín znamená spojení s firmou Armex Holding, a.s. ekonomickou stabilitu, která je pro fungování klubu na profesionální úrovni nezbytná. Věříme, že toto spojení dokážeme využít a posuneme klub opět o kus vpřed,“ prohlásil generální manažer BK ARMEX Děčín Lukáš Houser.

„Spojení naší skupiny s děčínským basketbalem je naprosto přirozené. Již od začátku 90. let v Děčíně působíme a podílíme se zde na mnoha projektech. Basketbalový klub je příkladem úspěšné sportovní tradice v Děčíně. Troufám si tvrdit, že skupina ARMEX je zase přikladem úspěšného podnikání. Je pro nás důležité, aby se město a tento region nadále rozvíjely a spolupráce s BK Děčín je k tomu dobrou příležitostí,“ uvedl Antonín Hlavsa, generální ředitel a majitel skupiny ARMEX, která je největší společností v Ústeckém kraji a podle žebříčku CZECH TOP 100 patří mezi 40 největších firem v zemi.

Skupina ARMEX, již tvoří společnosti ARMEX Oil, TRANSCARGO, ARMEX ENERGY a ARMEX Invest, vstupuje do děčínského basketbalového klubu v návaznosti na historicky nejúspěšnější sezonu klubu. V roce 70. výročí od založení totiž děčínští hráči vybojovali historicky první stříbrné medaile v Kooperativa NBL a kov stejně cenné hodnoty přihodili i v Hyundai Final Four Českého poháru.

Do nadcházející sezony vstupuju BK ARMEX Děčín s mininem změn v sestavě a s motivací obhájit medailové příčky. Pevně věříme, že spolupráce s novým generálním partnerem nám k dosažení těchto cílů pomůže.

Výrazný skok v rozpočtu děčínského klubu se před letošní sezonou ovšem nekoná, bude se opět pohybovat okolo 12 milionů korun. „Dá se říct, že rozpočet bude stejný jako v minulé sezoně. Díky novému sponzorovi nahradíme ztráty finančních subjektů, s nimiž pro tenhle rok již nemůžeme počítat,“ řekl Houser. „Jsme samozřejmě rádi, že nám pomáhá město i další menší sponzoři,“ doplnil ho prezident klubu Miroslav Chrastný.

Houser také zdůraznil důležitost stability a koncepčnosti, kterou nejlépe dokládá fakt, že kouč Pavel Budínský společně s kapitánem týmu Jakubem Houškou startují v Děčíně společně již svou 12. sezonu!

Podle kormidelníka Budínského bude nadcházející sezona náročná z pohledu očekávání, ale loňský úspěch by měl podle jeho názoru být hnacím motorem, a to i pro nové mladíky v kádru Válečníků. I on si cení přínosu nového generálního partnera. „Je to pro nás velmi dobrá zpráva, jelikož takový sponzor tu opravdu dlouho nebyl,“ řekl.

Miroslav Chrastný věří v zopakování loňského úspěchu a stejně jako před začátkem minulého ročníku vyhlásil za cíl postup do semifinále vyřazovacích bojů v KNBL. Důležité podle něj také bude, jak hráčům vydrží zdraví.

Na závěr vyzdvihl, že raritou je děčínský klub společně s Opavou, jelikož to jsou jediné dva týmy v nejvyšší soutěži, které mají v kádru pouze české hráče. A dodal, že v BK ARMEX Děčín navíc bude působit nejmladší rozehrávačské duo, Ondřej Šiška a Tomáš Vyoral…

Zdroj: www.bkdecin.cz