Rubriky
Sport Zprávy

Kobra si z ledu Děčína odvezla všechny tři body

kobraDruhé kolo druhé hokejové ligy nabídlo souboj Děčína s pražskou Kobrou. Hosté na děčínském ledě potvrdili roli favorita a odvezli si plný počet bodů do tabulky.

Hosté se střelbou dlouho neotáleli a už na počátku druhé minuty vedli o jednu branku. LUDĚK ŠKOP poslal svou střelu do horní části děčínské branky a Lavinger tak musel poprvé lovit puk ze své branky – 0:1. O vyrovnání se snažil Vacek o chvíli později v přesilové hře, ale jeho střelu zlikvidoval Langer v brance hostí. Naopak hned na to se do úniku ve vlastním oslabení dostal DANIEL VLACH a svou bekhendovou střelou rozvlnil podruhé děčínskou síť – 0:2. Kobra byla na koni a v děčínském pásmu neustále hrozila dalšími akcemi. Třetí gól se zrodil v patnácté minutě, kdy MICHAL BOROVANSKÝ doklepl do odkryté klece odraženou střelu a s Medvědy to nevypadalo vůbec dobře – 0:3.

Úvod druhé periody patřil Medvědům, kteří se neustále tlačili před hostující branku, ale kýženého gólu se prozatím nedočkali. Langer zlikvidoval dvě velké šance Vacka a Volrába a držel své čisté konto. Děčínští se ale konečně přesně trefili v pětatřicáté minutě, kdy při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách překonal pěknou střelou TOMÁŠ DRNEC Langera a Medvědi se poprvé v utkání radovali – 1:3. Na konci druhého dějství už to vypadalo, že stejný stav vydrží až do třetí části. Opak byl ale pravdou. Pouhých šest vteřin před vypršením třetiny se znovu prezentoval přesnou střelou TOMÁŠ DRNEC a Medvědi se tak Kobře dostali na dostřel jediného gólu – 2:3.

Vyrovnání měli na holi domácí hokejisté v sedmačtyřicáté minutě, kdy na Langera jeli dva na jednoho Oliverius s Fojtem. Prvně jmenovaný poté tvrdě vystřelil, ale narazil opět na tvrdou hráz v podobě ochránce hostující svatyně. A když srovnáním stavu neskončila ani další velká šance Medvědů, hosté naopak udeřili počtvrté. MICHAL BOROVANSKÝ se v rychlém brejku dostal jako první k opuštěnému puku a následně ho dorazil do děčínské klece – 2:4. O necelou minutu později pak další přesný zásah přidal v samostatné akci LUDĚK ŠKOP, který Kobře vrátil tříbrankový náskok – 2:5. Ten si hosté udrželi až do konce zápasu a z ledu Děčína si tak odvezli všechny tři body. Medvědi naopak zatím zůstávají bez jediného bodu.

HC Děčín – HC Kobra Praha 2:5 (0:3;2:0;0:2)
Branky a nahrávky: 35. Drnec (Vegner), 40. Drnec – 2. Škop (Vlach), 9. Vlach, 15. Borovanský (Jedlička), 49. Borovanský (Kysela, Jedlička), 50. Škop

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Procházka, Molnár, Vaněk, Hříbal, Vegner, Klement, Kvaček, Michajličenko – Buďa, Volráb, Vacek – Drnec, Strnad, Fojt – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Havlíček, Rubeš, Bejšovec

Vendula Zdražilová, HC Děčín