Rubriky
Sport Zprávy

Druhé úspěšně zvládnuté derby

Druhé úspěšně zvládnuté derby z posledních třech po sobě jdoucích mají za sebou hokejisté Děčína. Tentokrát si Medvědi připsali vítězství nad Mostem, které znamená protažení domácí neporazitelnosti už na sedm zápasů. O výhře rozhodl hattrickem David Tůma, jenž nasázel tři branky během šesti minut. Grizzly se díky tomu oddálili 7. místu, které pošle tým do předkola, už na 14 bodů.

Hned v první minutě zahrozil Jan Smola, který však tváří v tvář Lukáši Hosnedlovi neuspěl. Stejný hráč se dostal do brejku i ve 13. minutě, ale jeho bekhendový pokus gólman vyrazil. V 15. minutě při přesilové hře dorážel v těsné blízkosti branky Aleš Macek, nicméně ani jeho možnost se neujala. V 17. minutě si sjel na přesný pas opět Macek a moc nechybělo k děčínské radosti. O minutu později musel zůstat v pozoru proti nepříjemné teči Lukáš Lavinger.

Ve 26. minutě se Medvědi řítili ve dvou na brankáře, Nikolaj Parshakov se rozhodl pro střelu, ovšem Hosnedl si připsal dobrý zákrok. V čase 26:56 se poprvé měnilo skóre zápasu. David Tůma zavezl kotouč do útočného pásma, dostal se až k brance a chtěl oslovit na druhé straně Tomáše Faigla, jenže hostující obránce si jeho přihrávku srazil do vlastní sítě – 1:0. Za dvě minuty to bylo už o dvě branky, když se Děčín prosadil v přesilovce. Tomáš Faigl vybídl ke skórování Davida Tůmu a ten přesně zakončil za záda Hosnedla – 2:0. Ve 31. minutě mohl Most snížit, ale Martin Berčík minul odkrytou klec. V čase 32:15 padaly čepice na led. Přečíslení dva ne jednoho gólem neskončilo, nicméně akce ještě pokračovala, Tomáš Faigl zpoza brány nabil Davidu Tůmovi, jenž zkompletoval hattrick – 3:0. Ve 35. minutě v dalším přečíslení nepřekonal Hosnedla bekhendovým blafákem Martin Jursa. O dvě minuty později se proti nájezdu mosteckého útočníka blýskl i Lavinger.

Lvi vstoupili do poslední třetiny lépe a v čase 43:47 se jim povedlo snížit. Strážce děčínské svatyně dokázal vyrazit hned dva velmi nebezpečné projektily, jenomže dorážka Jakuba Procházky z bezprostřední blízkosti už skončila v bráně – 3:1. V čase 49:19 se Děčín vrátil do tříbrankového vedení. Pokus Aleše Macka po zákroku gólmana skončil u Jakuba Loukoty, jenž vyslal milimetrovou přihrávku na hůl Jana Tůmy a ten pohotově zakončil do sítě – 4:1. V 54. minutě čelil samostatnému úniku Lavinger, ale mostecká možnost brankou neskončila. V 57. minutě nastřelil Martin Mical tyč domácí brány. Více se v zápase neudálo a Grizzly mohli slavit vítězství v regionálním derby.

Branky a asistence: 27. D. Tůma (Brož, Nezbeda), 29. D. Tůma (Faigl, Brož), 33. D. Tůma (Faigl, Nezbeda), 50. J. Tůma (Loukota, Macek) – 44. J. Procházka (Řehoř, Jindra)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Loukota, Petrásek – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Jursa – Chovanec
Sestava MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kovařík) – Havlůj (C), Havlík, T. Urban II, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Hocelík – Písařík (A), V. Král, Berčík – J. Procházka, Řehoř, Jindra – Mical, Böhm (A), Buberl – Pačan
Stadion: Děčín

Zdroj: HC Děčín