Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPotřeboval peníze
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté pracovali v září na případu vloupání do místního autoservisu. O případu jsme psali již dříve viz tisková zpráva Kromě jiného i tisícovka v drobných. Netrvalo dlouho a nezvaného návštěvníka odhalili. V pátek osmnáctého září letošního roku policisté z OOP Benešov nad Ploučnicí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci mládenci z Benešovna n/Pl. Nezapíral a ke všemu se přiznal. Odcizený notebook vrátil. Drobnou finanční hotovost využil pro svou potřebu. Ke svému zoufalému kroku se uchýlil z důvodu finanční tísně a svůj přešlap chce napravit.

Nepříjemná příhoda
DĚČÍN/SNĚŽNÍK – Policisté z Podmokel vyjížděli ve čtvrtek večer sedmnáctého září letošního roku k případu vloupání do motorového vozidla nedaleko Sněžníku. Během jízdy řidič modré Octávie zaznamenal problém s pneumatikou. Vůz odstavil na silnici a s ohledem na absenci signálu mobilního operátora se vydal pro pomoc do nejblíže osídleného místa pro pomoc. O necelé dvě hodiny čelil poničenému autu a chybějícím věcem, které ve voze zanechal. Z auta zmizely během jeho nepřítomnosti věci v hodnotě necelých dvaadvacet tisíc českých korun. Opravu vozu vyčíslí majitel vozu. Případ šetří policisté z OOP Děčín – Podmokly s ohledem na přečin krádeže.

Šel po kuriozitách
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí strážci zákona obdrželi letos devatenáctého září informace o možné krádeži. V neděli odpoledne se na ně obrátil majitel rekreační chalupy ve Všemilech. Během uplynulého týdne mu z verandy zmizelo sedm kusů vypreparovaných ptáků. Navíc postrádá i sedačku z motocyklu zn. Dněpr. Po majetku v hodnotě dvaceti tisíc českých korun policisté pátrají a celý případ šetří s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Kam se podělo?
DĚČÍN – Po ovládání hydraulické plošiny se od dvacátého září letošního roku shání podnikatel z Jakub na Děčínsku. V sobotu navečer odstavil nákladní vůz i s plošinou na soukromý pozemek v Jakubech. Ráno přivolal policisty, protože ovládání k plošině chybělo. Škoda čítá patnáct tisíc českých korun. Děčínští policisté na případu pracují s ohledem na přečin krádeže.

Požár auta
RUMBURK – Za zvuku policejních houkaček a hasičských sirén vyráželi do Horního Jindřichova na Rumbursku dvě hlídky rumburských a varnsdorfských policistů společně s jednotkou HZS Varnsdorf a JSDH Rumburk. V neděli dvacátého září letošního roku začalo v Zadní ulici v časných ranních hodinách hořet odstavené osobní vozidlo Audi A6. Během požáru nebyl nikdo zraněn, leč majitel auta čelí následkům požáru v podobě sto tisíc českých korun. Po příčinách pátrají nejen policisté z OOP Rumburk, ale i hasičský specialista.Pod drobnohledem policistů se rýsuje přečin poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Děčín 21. září 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín