Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKrátili si cestu veteránem
RUMBURK – Policisté z Výběžku pracují na případu krádeže odstaveného veterána. Majitel zeleného historického vozu zn. Hummer H1 málem přišel o svůj skvost, jelikož ten padl do oka dvojici cizinců při jejich cestě po rumburských restauracích. Vzdálenost mezi místními osvěžovnami si chtěli zkrátit jízdou odstaveným veteránem. Leč nedojeli daleko. Letos osmého června večer je zastavila na ulici Vojtěcha Kováře v Rumburku policejní hlídka. Provedla silniční kontrolu, jejímž výsledkem bylo ukončení jízdy, zadržení obou podnapilých mužů a navrácení nalezeného auta zpět do rukou jeho majitele. Řečí čísel se hodnota vozu pohybuje kolem 750.000,- Kč. Oba si vyslechli ústy policejní vyšetřovatelky sdělení obvinění pro přečin nedovoleného užívání cizí věci. Řidič navíc čelí i přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kdo ho vzal?
DĚČÍN – Žákyně děčínské základní školy přišla v nestřeženém okamžiku v pátek pátého června o mobilní telefon. O aparát přišla pravděpodobně během pobytu ve škole. Ačkoliv si ho ukládala do batohu, později ho v něm nenašla. Otec jeho ztrátu nahlásil policistům z OOP Děčín – Město. Ti po mobilním telefonu zn. Huawei Ascend Y300 včetně pouzdra vyhlásili pátrání a pokusí se o jeho vypátrání. Případem se zabývají s ohledem na možný přečin krádeže. Jeho hodnota se pohybuje kolem třech a půl tisíce českých korun.

Chybí měděné svody
DĚČÍN – Správci městského hřbitova na Škrabkách se obrátili na policisty z Podmokel, jelikož v uplynulých dnech zjistili úbytek měděných okapových svodů a lišt. Chybí nejen v kolumbáriu, ale i u střechy zdejší obřadní síně. Škoda čítá necelých jedenáct tisíc českých korun. Červnové trestní oznámení prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Vykutálený zákazník
DĚČÍN – Provozovatel penzionu v blízkosti děčínského Sněžníku před pár dny ubytoval jednačtyřicetiletého muže z Českolipska. Doufal ve slušný obchod. Zákazník v penzionu několik dnů pobyl, využíval nabízených služeb a v pondělí osmého června 2015 objekt pod rozhlednou opustil. Bez zaplacení. Celková útrata dosáhla 5.835,- Kč. Nesplacená účtenka posloužila jako podklad pro zahájení policejního šetření, v jehož průběhu vyšlo najevo, že neukázněném turistovi je vyhlášeno celostátní pátrání. Případem se zabývají děčínští policisté s ohledem na přečin podvodu.

Postrádají hodinky
ČESKÁ KAMENICE – Policisté z obvodního oddělení v České Kamenici od začátku letošního června pátrají po hodinkách. Z místního zlatnictví zmizely v období od dubna do května 2015 čtvery náramkové hodiny věhlasných značek, které byly vystaveny na prodejním stojanu v prostorách obchodu. Majitelka chybějící zboží ohodnotila necelými patnácti tisíci českých korun. Zatím vše nasvědčuje verzi, že se jedná o přečin krádeže…

Přišli o kontejner
RUMBURK – Policisté z Rumburku stojí před dalším otazníkem. V obci Brtníky – Staré Křečany zřejmě došlo začátkem letošního června ke krádeži. Jeden z jejich obyvatel si před chalupu objednal velkoobjemový kontejner. Během noci ze soboty na neděli sedmého června 2015 zmizel. Varnsdorfská ekologická společnost ztrátu velkokapacitní nádoby na odvoz odpadu ohlásila rumburským policistům, kteří případ možného přečinu krádeže prošetřují. Hodnota ztraceného kontejneru se pohybuje kolem třiceti tisíc českých korun.

Děčín 11. června 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín