Rubriky
Sport Zprávy

Cenné kovy a mistrovský titul pro děčínské judisty

KonigovaTutkoUplakané počasí třetího aprílového víkendu prozářil děčínským judistům lesk cenných kovů.

Na tradičně silně obsazenou Velkou cenu Loun, které se zúčastnilo celkem 21 oddílů z celé republiky, vyrazila dvanáctičlenná výprava děčínských judistických nadějí z řad mláďat a mladších a starších žáků. Je více než potěšitelné, že každý z děčínských judistů si z tohoto prestižního turnaje odvezl medaili.

V kategorii mláďat se ve svých váhových kategoriích na stupně vítězů vystoupali Adam Vepřovský, který získal stříbro a Víťa Nevečeřal s Terezkou Faflíkovou, kteří se mohou pochlubit bronzem.

Mezi mladšími žáky cinkly děčínským judistům hned dvě zlaté, které získali Aleš Abraham a Filip Labuta. Martin Pavlovec přivezl domů stříbrnou a další dva bronzy pro Děčín vybojovali Filip Abraham a Jakub Kříček.

Mezi staršími žáky se svým výkonem a zlatou medailí blýskl Adam Střelka. Stříbrné medaile si pak na krk zavěsili Matěj Ledvinka a Artur Černý. Jirka Moučka pak po těžkých bojích bral více než těžce zasloužený bronz.

Změřit své síly, tentokrát v mezinárodní konkurenci, vyrazily i dvě opory děčínských judistických masters Lenka Königová a Martin Tutko. Lenka Königová opět prokázala svoji extratřídu a získala zlatou medaili a titul mezinárodní mistryně Slovenska. Sympatický výkon podal i Martin Tutko, kterému se ale bohužel v nejsilněji obsazené váze do 90kg nepodařilo postoupit z vyřazovacích bojů.

Jan Rokůsek