Rubriky
Sport Zprávy

Nymburk utnul dlouhou řadu výher Děčína a v sérii jde do vedení

nymburkV sobotu začalo play-off mezi Děčínem a Nymburkem na nymburském ledě. Do sestavy naskočil do obrany Jan Havlíček, který děčínský dres oblékl po dlouhých čtyřech letech. Nymburští v první třetině odskočili na rozdíl tří branek a tento náskok Medvědi už nedohnali. V sérii tedy prohrávají 0:1 na zápasy a nyní je budou čekat dva domácí zápasy v řadě.

Úvod prvního dějství začal šancemi na obou stranách, ale oba brankáři byli ve svých brankovištích pozorní. Do větší akce se dostal na počátku čtrnácté minuty Hašek, který ale svou střelu poslal jen těsně vedle domácí branky. Po něm na Lavingera pálil Král, ale brankář hostí našel puk ve své lapačce. V šestnácté minutě se před brankou Medvědů strhla velká mela v podobě tlaku Nymburka, ale tři střely z hole domácích si cestu do děčínské svatyně nenašly. Jenomže to domácím hokejistům nemuselo vůbec vadit. Následně totiž v rozmezí minuty a půl odskočili Děčínu na rozdíl tří branek. Nejprve se prosadil DAVID PROTIVNÝ, který poslal svůj tým do vedení a otevřel tak účet sobotního klání – 1:0. Prakticky hned na to pak šli Nymburští do dalšího útoku a STANISLAV EIS dal svému týmu dvoubrankový náskok – 2:0. No a o pár sekund později už to bylo 3:0. MARTIN ŠIMEK svou přesnou trefou poslal puk za bezmocného Lavingera – 3:0. V závěru první periody to ještě od modré čáry zkoušel Klement, ale na Brázdila nevyzrál.

V úvodu druhé periody šli domácí do oslabení, když byl vyloučen Král. Paradoxně tato situace byla ale pro domácí výhodou. LUBOŠ BRZÁK vypíchl puk jednoho z děčínských obránců a svůj samostatný únik pak přetavil v další domácí branku – 4:0. Ale ani za tohoto stavu Medvědi nic nevzdávali a dostávali se také do šancí. Jenže brankář Nymburka jejich střely vždy pokryl. Děčínští se pak museli bránit dvojnásobné přesile domácích, ale obětavými obrannými zákroky neinkasovali. Neujala se ani pohotová střela Krále, jenž si vyšlápl před Lavingerem. Druhý jmenovaný však svým reflexním zákrokem jeho střelu zlikvidoval. V samotném závěru druhé třetiny pak ještě zahrozil Volráb, když tečoval střelu Haška, ale skóre se už neměnilo. Domácí tak před třetím dějstvím měli velmi slibný čtyřgólový náskok.

Do třetí třetiny vstoupili Děčínští s odhodláním pokusit se ještě s utkáním něco udělat. A čím dál více se tlačili před Brázdilovu svatyni. V šestačtyřicáté minutě byl Faigl vyzván k zajímavé situaci, ale poté ve velké šanci minul branku Nymburka. Medvědi se dočkali až v padesáté minutě své vůbec první branky. JAN KALTENBÖCK se v přesilové hře nejlépe zorientoval ve skrumáži před Brázdilem a poslal puk za jeho záda – 4:1. Ve čtyřiapadesáté minutě se do velké šance dostal Volráb, ale Brázdil jeho jedovatou střelu pokryl. A o minutu později se měnilo skóre, a to znovu na domácí straně. LUKÁŠ KRÁL zamířil přesně mezi tři tyče a poslal svůj tým do vedení o čtyři branky – 5:1 a definitivně tak pečetil výhru Nymburka. Domácí pak už zápas jen dohrávali a svůj náskok si pohlídali. V sérii se tak ujali vedení 1:0 na zápasy.

NED Hockey Nymburk – HC Děčín 5:1
Branky a nahrávky: 17. Protivný (Šimek, Kulich), 18. Eis (Knesl), 18. Šimek (Bičiště), 24. Brzák, 55. Král (Eis, Velechovský) – 50. Kaltenböck (Chamrád)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Klement, Strnad, Kvaček, Havlíček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Fojt – Drnec, Chládek, Chamrád – Chovanec, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín