Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly si v úvodní bitvě na pražském ledě zapsali prohru 2:6

Play-off boje začaly a ty doslovné byly k vidění i v prvním osmifinálovém duelu proti Letňanům. Grizzly v úvodní bitvě tahali za kratší konec provazu a na pražském ledě zapsali prohru 2:6. Možnost vrátit Letcům porážku budou mít Medvědi ve čtvrtek, kdy se série přesune do Děčína.

Ve třetí minutě měl velkou příležitost Tomáš Nezbeda, jenž byl velmi blízko letňanské svatyně, ale jeho pokus šel těsně vedle. To Letňany se hned po první větší šanci radovaly. Děčínské obraně se nepovedlo vyhodit, čehož využil Štěpán Turek, poslal puk do jízdy Dominiku Arnoštovi a ten si blafákem poradil s gólmanem – 1:0. Medvědi se po minutě a půl dočkali vyrovnání. Vladimír Brož v signalizované výhodě přesným pasem oslovil Davida Tůmu, který z bezprostřední blízkosti překonal Vojtěcha Nečase – 1:1. V čase 6:39 se domácí mužstvo vrátilo do vedení, když na konci útočné kombinace stál Petr Poppel – 2:1. Za 30 sekund už to bylo o dva góly. Dominik Arnošt objel bránu a naservíroval kotouč přesně na hokejku zakončujícího Štěpána Turka – 3:1. V 18. minutě zahrozili Letci v přečíslení dva na jednoho, ale střelu Pavla Mrni dokázal Lukáš Lavinger vyrazit. Hned potom se dostal před brankáře David Tůma, jenže skulinku mezi betony Nečase nenašel.

Ve 29. minutě se skvěle přesunul Lavinger proti střeleckému pokusu Mrni v přesilové hře. Ve 32. minutě ujel Matěj Korčák, nicméně v zakončení selhal, neboť přestřelil. Dalo by se říct nedáš dostaneš, protože o pár chvil později Grizzly snížili. Nahozený puk se dostal přímo na hokejku Davida Černého, který parádním švihem z bodu pro vhazování vymetl horní roh brány – 3:2. V čase 35:29 se Letňany vrátily do dvoubrankového vedení. Nepříjemnou ránu nedokázal gólman udržet, čehož využil Dominik Arnošt, objel bránu a zasunul kotouč do klece – 4:2.

Na větší příležitost ve třetí třetině si diváci museli počkat až do 51. minuty, kdy si Vladimír Brož nabruslil na střed a vyslal táhlou ránu na Nečase, ale ten zůstal v pozoru a poradil si. Z ojedinělé šance se v čase 54:07 prosadili Letci. Tomáš Labuzík si všiml rozjetého Pavla Mrni a ten z mezikruží prostřelil Lavingera – 5:2. V čase 58:25 využili domácí přesilovku. Hned po vhazování našel Dominik Němeček u brány Dominika Arnošta, jenž zkompletoval hattrick a stanovil konečný výsledek zápasu – 6:2.

Branky a asistence: 4. Arnošt (Š. Turek), 7. Poppel (Sklenář, Korčák), 8. Š. Turek (Arnošt), 36. Arnošt (Mrňa), 55. Mrňa (Labuzík, Š. Turek), 59. Arnošt (D. Němeček, Korčák) – 6. D. Tůma (Brož), 32. Černý (Jursa, Zedek)

Sestava HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – Ducháč, Hamšík, L. Chalupa (A), Gurjevskij, Drtina, D. Němeček, Z. Fiala, Mácha – Kysela, Poppel, Theimer – Arnošt (C), Š. Turek, Sklenář (A) – Korčák, Poul, Pšenička – Mrňa, Vacín, Labuzík

Sestava HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Parshakov, Jursa – Nowák, Hruška, Chovanec
Stadion: Letňany

Zdroj: HC Děčín